Kolding Netavis

Lad os dyrke den gensidige respekt og gode tone

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem og kandidat for S, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Som politiker må man indimellem stå model til lidt af hvert. Det har jeg oplevet flere gange. Til sidste valgkamp blev min bils dæk punkteret flere gange – hvorfor jeg ikke kører med reklame på min bil i valgkampen 2021. I år var jeg så en af de politikere, der fik min valgplakat overtegnet og overmalet med ordet ”svin.” Det er blot nogle af de ting, jeg har oplevet.

Man lærer med tiden at prøve at leve med disse hændelser, men da jeg så mine valgplakater ødelagt og overtegnet, kunne jeg ikke lade være med at tænke: hvad bliver det næste mon? Er politikerleden kommet derud, hvor nogle mennesker foretrækker den slags midler fremfor at gå dialogens vej?

I alle tilfælde – uanset, hvilket et byråd, vi sidder med efter valget – vil jeg til enhver tid kæmpe for, at vi bevarer den gensige respekt og gode tone. Hvis vi kommer derud, hvor mudderkastning er det eneste, vi kan finde ud af og bliver normalt, så kan man kun frygte for, hvordan det politiske klima bliver og i sidste den kultur, vi udvikler som samfund.

Så lad os dyrke den gensidige respekt og gode tone – også her i valgkampen, selvom bølgerne af og til vil gå højt. Lad os også øve os i at være gode til at være uenige. Det skylder vi hinanden og vores demokrati.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *