Kolding Netavis

Kunstnere i stødet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Fem kunstnere – Rie Brødsgård, Henrik Fischer, Mogens Leander, Helle Dupont og Erik Valter – giver deres fortolkning af Harteværket. PR-foto.

I anledning af Harteværkets 100 års-jubilæum rykker fem lokale kunstnere ind på det gamle kraftværk. I en ny udstilling kan besøgende se, hvordan kunstnerne oplever og fortolker Harteværket.

Den 19. september mellem klokken 11 og 15, er der fernisering på udstillingen KUNST-STØD, hvor de fem kunstnere – Rie Brødsgård, Henrik Fischer, Mogens Leander, Helle Dupont og Erik Valter – giver deres fortolkning af Harteværket.

– Vi har tidligere haft både udstillinger og koncerter på Harteværket, så selvfølgelig skal kunsten også være med til at markere Harteværkets jubilæum. Jeg har kun set brudstykker af, hvad de fem kunstnere arbejder med, så jeg er også meget spændt på at se resultatet, siger projektchef Cecilie Røner fra Harteværket i en pressemeddelelse.

De fem kunstnere har haft frie hænder til at fortolke Harteværket på hver deres måde, og gæsterne kan glæde sig til fem meget forskellige bud, hvor der er anvendt glas, akrylplader, bronze, jern og gamle el-effekter fundet på Harteværket.

– Når jeg ser gamle maskiner og maskindele, kan jeg ikke lade være med at beundre detaljerne. Det gælder i høj grad også maskinerne på Harteværket med bl.a. de kæmpestore turbiner. Design har også dengang haft stor betydning, siger kunstner Henrik Fischer.

Baseret på naturens præmisser

En anden kunstner, Mogens Leander, siger om sit arbejde:

– Kraft og energi baseret på naturens præmisser er fantastisk – men indebærer samtidig det dilemma – at STRØM foruden at være et efterhånden livsnødvendigt hjælpemiddel – samtidig kan være utrolig farlig og dræbende – hvis uheldet er ude.

Ud over at se den nye udstilling bliver der mulighed for at tale med kunstnerne til ferniseringen, og hele weekenden kan man købe værker af de fem kunstnere i en pop up-kunstshop.

– Tag endelig hele familien med. Sideløbende med ferniseringen har Harteværket åbent som normalt, så børnene kan hoppe på trampoliner, lege på vandlegepladsen, osv., understreger Cecilie Røner.

Alle er velkomne.

Projektet har fået støtte at Kolding Kommunes Kulturpulje. Kunstværkerne kan ses fra den 19. september og resten af sæsonen.

DSC 0471

PR-foto.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *