Kolding Netavis

Kunst og kultur for alle til årets festuge

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kulturnatten fylder 25 år. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Sensommeren står i kulturens tegn, når Trekantområdets Festuge løber af stablen fra fredag den 26. august til søndag den 4. september.

Festugen byder på mere end 350 kulturevents i alle afskygninger for både børn og voksne i Kolding og de øvrige seks trekantkommuner. Der er kunst, musik, teater, dans og fællessang på programmet, og i Kolding bliver højdepunktet kulturnatten den 2. september, som i år har 25 års jubilæum.

-Det er 9. gang, Trekantområdets Festuge afholdes, og i Kolding glæder vi os til igen at skabe rammerne for, at vi i fællesskab kan dele kulturen. Vi er glade for at kunne præsentere et program, som kulturinstitutioner, organisationer, foreninger, restauratører m.fl. har bidraget til at gøre til et festfyrværkeri af oplevelser, fortæller kulturkonsulent Mette Fersløv Schultz fra Kolding Kommune.

Kunst for alle

Igen i år er der nogle helt særlige oplevelser i vente. Årets kunstprojekt er det nyskabende og interaktive værk BYCACTH, som består af store oppustelige og flydende skulpturer i imponerende formationer, der inviterer til interaktion, eftertænksomhed og oplevelser med alle sanser.

I Kolding kan BYCATCH opleves på åen ved Riberdyb fra d. 2.-4. september. Værket er udviklet specielt og stedsspecifikt til Trekantområdet af den internationale Berlin-baserede kunstnerduo Daniel Hölzl og Abie Franklin og er støttet af Region Syddanmarks kulturpulje. Værket åbner på Kulturnatten, hvor man også kan møde kunstnerduoen til to ”Artist Talks”.

Bycatch
En kunstinstallation bestående af kæmpestore, oppustelige bølgebrydere i kunstnerisk formationer kommer til Kolding. Pressefoto.

Hele familien kan tage på Den Store Hemmelige Kunstjagt, som løber af stablen i alle syv kommuner i Trekantområdet. Her har børn skabt og gemt en række kunstværker, som andre børn skal finde. De mindste børn kan også give sanserne frit spil, når Folkehuset Kolding inviterer til kunstneriske legende sanseworkshops i børnehøjde, og alle børn kan komme til Kunst i Børnehøjde ved Nicolai for Børn.

Jazz og gadeteater

Ingen festuge i Trekantområdet uden jazzmusik. Således også i år, hvor Jazz i Trekanten bidrager til programmet med uforglemmelige jazzoplevelser til børn og voksne i alle aldre.

Festugen skydes i gang med sommerjazzfest på Godset UJNFOR fredag den 26. august med Benjamin Koppel Quartet og Jazz Galla feat. Kaya Brüel og Marie Carmen Koppel, og dagen efter byder den traditionsrige Jazz ved Søen på fire gratis koncerter i dejlige omgivelser ved Slotssøen i Kolding fra kl. 10 til 17.

På kulturnatten er der jazz på åen, på Kolding Egnsteater og i gårdhaven ved Riberdyb 10, og Malene Kjærgård runder festugen af sammen med hendes store orkester og et lokalt børnekor, når Jazz i Trekanten inviterer børn og voksne til koncerten Jorden Rundt på 1. klasse på Skamlingsbanken.

Internationalt gadeteater fylder også på programmet i byerne i Trekantområdet. I Kolding kan borgerne denne gang kan borgerne opleve Johan Welltons signaturforestilling Unplugged og blandt andet støde på magiske enhjørninger, en klovn, et luftfartsselskab som med garanti ikke strejker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel