Kolding Netavis

Kongeåstien får millionbeløb fra fond

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Hele strækningen på Kongeåstien bliver cirka 80 kilometer lang. Foto: Kolding Kommune.

Nu kan Kongeåstien omsider fuldendes.

Mange års ønske om at skabe en sammenhængende sti fra Kongeåens udspring sydøst for Vamdrup til udløbet ved Vadehavet bliver nu opfyldt med støtte på to millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond, oplyser Kolding Kommune.

Kongeåstien, der i dag går fra Vadehavet frem til kommunegrænsen mellem Vejen og Kolding, er ikke kun en smuk naturrute, men også en strækning, der emmer af historie langs den tidligere landegrænse mod Tyskland.

Nu kan den sidste del af strækningen etableres med hjælp af en donation på to millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Den sidste strækning skal gå fra åens udspring ved Ødis Bramdrup gennem Vamdrup og til Vejen Kommune.

Over 12 kilometer sti her i kommunen

Kongeåstien i Kolding kommune bliver på ca. 12,4 kilometer og dermed får den samlede vandresti en længde på i alt knap 80 kilometer.

-Vi er meget taknemmelige for den generøse donation, som betyder, at vi får en ny naturattraktion til glæde for både borgere og turister i hele det syd- og sønderjyske område. At vi nu er i mål, skyldes i høj grad også lokale ildsjæle, der i efterhånden mange år har arbejdet utrætteligt for dette projekt, fortæller en glad borgmester Jørn Pedersen (V) og tilføjer:

-Samtidig vil jeg også gerne sende en stor tak til de 13 lodsejere, der har indvilget i at lægge jord til stien. Uden deres velvilje kunne projektet ikke realiseres.

Vamdrup Byforum er begjstret

Formand for Vamdrup Byforum Helge Paulin er også begejstret for udsigten til, at Kongeåstien nu bliver fuldendt.

-På vegne af Vamdrup Byforum vil jeg gerne udtrykke en stor tak til fonden for tilsagn om midler, så vi nu kan realisere dette stiforløb, som rummer oplevelser af både natur og kulturarv på strækningen gennem Kolding kommune. Imødekommenhed fra de berørte lodsejere har tillige været af central betydning for realisering af stien, ligesom jeg takker Kongeaamuseet for samarbejdet i udviklingsfasen, fortæller Helge Paulin.

Ud over etableringen af selve stien er der også sat penge af til formidling af den spændende historie og natur, der knytter sig til Kongeåen. Det bliver primært i form af kortborde, app og hjemmeside.

Desuden kommer der mærkningspæle, broer og faciliteter som borde og bænke, shelters m.m. i samme design som resten af Kongeåstien i Vejen og Esbjerg kommuner.

Fakta

Kongeåstien fuldendes fra Vamdrup til Vadehavet

Kolding kommune får en ny vandrerute med en 12,4 km lang strækning fra Kongeåens udspring til Kolding og Vejens kommunegrænse. Strækningen fuldender Kongeåstien fra Vamdrup til Vadehavet, som dermed bliver knap 80 km lang.

Projektets samlede pris er 4 mio. kr., som finansieres af støtte på 2 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond og en bevilling på 2 mio. kr. fra Kolding Byråd. Derudover afsætter Kolding Kommune 80.000 kr. årligt til drift af sti og øvrige faciliteter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel