Kolding Netavis

Kolding-virksomhed tilbød rummelighed: Fik tre nye medarbejdere

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Athco Engineering i Kolding manglede arbejdskraft, og anså det ikke som et problem, at tre kandidater havde diagnoser med i rygsækken.

Det var blot en alternativ tilgang til virksomhedens behov, med et bevidst fokus på, at hjælpe flere ind på arbejdsmarkedet, som ellers var længere fra reel beskæftigelse.

Diagnoser var ikke et problem

Tre virksomhedspraktikker ledte til selvforsørgelse for tre unge mænd med forskellige diagnoser. Det viste sig, at de havde brug for faste rammer med forudsigelige opgaver og hjælpsomme kollegaer. Netop dét bød Athco Engineering ind med og fik sig tre nye medarbejdere i samarbejde med Jobcenter Kolding.

-Kollegaerne er imødekommende og hjælpsomme. Jeg havde ingen baggrundsviden om arbejdsopgaverne, da jeg er nyuddannet teknisk designer og ingen erhvervserfaring har. Derudover, har det gjort det nemmere, at folk har gjort en indsats for at hjælpe, fortæller Martin Hansen, som har tre diagnoser, ADHD, angst og depression.

Diagnoserne har været en udfordring i forhold til at finde job, før Athco Engineering gav ham chancen.

Martin startede i praktik, fire timer i ugen, men der gik ikke lang tid før han blev fastansat på 30 timer ugen.

-Jeg er glad for at være tilbage på arbejdsmarkedet, og jeg har ikke svært ved at komme op om morgenen mere – jeg har meget lidt fravær.

Rummelighed og fleksibilitet åbner for muligheder

-Jeg har nogle gode kolleager og et godt arbejdsmiljø. Ingen var villig til at give mig en fastansættelse på grund af min diagnose, fortæller Christian Henriksen, som er ansat på 30 timer i ugen og er i gang med at uddanne sig til smed.

Athco Engineering tilføjer, at en fastansættelse på fuldtid er i den anden ende for Christian, når uddannelsen er færdiggjort.

Hos Athco Engineering har en af deres medarbejdere en mentoruddannelse, som gør, at de er bedre rustet til at tage hånd om borgere, der er længere fra arbejdsmarkedet, og fx har diagnoser med i baggagen. Samtidig er der plads til alle i deres kreds af medarbejdere, da de tilbyder rummelighed og fleksibilitet til den enkelte. Dette er del af Athco Engineerings værdier.

Afmeldt jobcentret og selvforsørgende

Samarbejdet mellem Athco Engineering og Jobcenter Kolding startede i juli 2021 og fortsatte ind i 2022.

Alle tre unge mænd er nu afmeldt jobcentret og selvforsørgende. Martin Hansen arbejder som teknisk designer på 30 timer i ugen med mulighed for øget timetal til 37 timer.

hristian Henriksen er ansat på 30 timer i produktionen, og er i gang med smedeuddannelsen, med henblik på fastansættelse.

Martin Olesen er begyndt som lærling, og er nu i lære som industritekniker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel