Kolding Netavis

Kolding Vinfestival udvider og flytter

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding Vinfestival udvider med ekstra dag og flytter til Volkerts Fylke.

I weekenden d. 3. og 4. november vil Kolding igen få besøg af både internationale vinbønder og vinglade danskere, når de lokale firmaer Vestergaard Wines og Kolding Vinhandel for fjerde gang afholder Kolding Vinfestival.

Her får vinelskere endnu engang mulighed for at smage frit på mere end 150 vine og nyde en bid lækker mad mens de hygger med andre vinelskere og internationale vinproducenter til to unikke dage i vinens tegn. Det sker hos Koldings nye venue, Volkerts Fylke, og når festivalen i år for første gang finder sted over to dage er det på grund af et luksusproblem, der har plaget arrangementet siden første år, skriver Kolding Vinhandel i en pressemeddelelse.

Stor efterspørgsel skyld i ekstra åbningsdag

Den ekstra festivaldag er et direkte resultat af, at de tidligere års vinfestivaler har været totalt udsolgt lang tid i forvejen.

– Ved at tilføje en ekstra festivaldag, håber vi at kunne gøre noget for de mange, der tidligere år er gået forgæves efter billetter, siger den stolte arrangør Kristian Vestergaard Frandsen fra Kolding Vinhandel.

– Fremfor bare at rykke til større lokaler føjer vi simpelthen en ekstra dag til arrangementet for at give plads til flere besøgende men samtidig beholde den intimitet og hyggelige stemning, som festivalen er kendt for. Det er vigtigt for os, at folk skal kunne hygge sig og have god tid til at smage uden den stress og jag, der kan forekomme ved større arrangementer, tilføjer han.

Eksklusivt vinarrangement i unikke ramme

Fra en spæd start for nu fire år siden i Parkhallen har Kolding Vinfestival hvert år fundet nye rammer og blandt andet besøgt selveste Koldinghus. Når valget er faldet på Volkerts Fylke som ramme skyldes det ifølge arrangøren ikke kun, at der er tale om nogle af Koldings nyeste og lækreste lokaler med god plads, men også at der i Volkerts store lokaler er gode muligheder for at skabe sine egne rammer og en helt unik stemning.

– Vi kan skabe vores helt eget rum i rummet. Vores eget vinmarked efter sydlandsk forbillede, og de søde mennesker fra Volkerts Fylke er helt med på ideen og hjælper til med opstilling og indretning. Det bliver fedt, Kristian Vestergaard Frandsen.

Festivalens nye rammer lover også godt med hensyn til en af sidste års helt store overraskelse: maden! Det bliver i sagens natur nemlig igen de dygtige kokke bag Volkerts Fylke og gourmetrestauranten Bror Ditlev, der kommer til at stå for forplejningen under festivalen.

Alt trods alt ved det gamle, og dog!

Med relativt meget nyt under solen er det vigtigt for arrangøren at påpege, at der altså ikke er pillet ved de helt basale ting, som har gjort festivalen til en succes blandt publikum de seneste tre år:

De besøgende får stadig fire timer til at smage frit blandt vinsortimentet, som igen tæller mere end 150 forskellige vine. Dertil kommer naturligvis den gode mad fra køkkenet og, som noget unikt for Kolding Vinfestival, mulighed for at møde og tale med vinbønderne, som har lavet vinene. I skrivende stund har 12 af Vestergaard Wines’ producenter meldt sig til festen, som i år vil have deltagere fra Australien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien, og derfor vil det ofte være vinbonden selv, der står for udskænkning af smagsprøver til gæsterne og står klar til at svare på spørgsmål om vinene.

For de som gerne vil fordybe sig yderligere i vinene, tilbydes der dog alligevel et sidste nyt tiltag på årets vinfestival: Vin-masterclasses. I løbet af weekenden afholdes nemlig 4 eksklusive masterclasses. Her kan man tilkøbe en uddybende smagning af udvalgte vine i rolige og intime omgivelser, og få rig mulighed for at høre anekdoter og stille uddybende spørgsmål til vinmageren i fred og ro. Masterclasses foregår i mindre grupper i gourmetrestauranten Bror Ditlev, som er en del af Volkerts Fylke, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet på volkerts.dk eller i Kolding Vinhandel.

Men det er så også det, understreger arrangøren. Nok er innovation, forbedringer og nye tiltag en god ting når det gælder om at skabe nye spændende oplevelser for de besøgende, men den kendte formel, som har sikret udsolgte huse og god omtale de sidste tre år, vil der ikke blive pillet ved når den næste og største udgave af Kolding Vinfestival slår dørene op hos Volkerts Fylke.

Om Kolding Vinfestival

Kolding Vinfestival arrangeres for fjerde gang af de to familiefirmaer Kolding Vinhandel og Vestergaard Wines. Kolding Vinfestival 2018 afholdes hos Volkerts Fylke, Dalbygade 40D, 6000 Kolding i weekenden 3. – 4. november. Lørdag i tidsrummet 13.00 – 17.00 og søndag 12.00 – 16.00. Billetter til lørdagssmagningen koster 265,- mens søndagsbilletter kan erhverves for 225,-. Billetter sælges på volkerts.dk og hos Kolding Vinhandel, Låsbybanke 12, 6000 Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel