Kolding Netavis

Kolding-premiere på Frit Flet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Fredag den 22. marts har den anmelderroste forestilling, Frit Flet, premiere på Mungo Park Kolding.

Frit Flet har siden februar spillet for fulde sale på det københavnske teater Sort/Hvid og nu rykker forestillingens skuespillere Kirsten Peüliche, Ina-Miriam Rosenbaum, Sofie Torp og Marie Nørgaard til Kolding for en periode.

Forestillingen Frit Flet er skabt på baggrund af den ikoniske fællesbog Frit Flet af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup.

Iscenesættelsen er skabt af et drømmehold af kvinder; instruktør Liv Helm, scenograf Franciska Zahle, komponist Hannah Schneider og dramaturg Tanja Diers. Det er en musikalsk slagmark af rå kroppe, smertende skønhed og grusomt forfald. Den yngste på scenen, Sofie Torp, er i 20’erne og den ældste, Kirsten Peüliche, nærmer sig 80.

– I bogen får man et tværsnit af kvinder og den slagmark, som kvindekroppen er. Den gennemgår den ene vilde forvandling efter den anden. Fra små buler, der vokser frem i teenageårene til huden, der krøller som pergament på det sidste livsstadie. Aldersspændet mellem den yngste og den ældste skuespiller er 50 år. Vi arbejder meget musikalsk og visuelt, blandt andet med sprødheden, som alderen tilfører en stemme, og vildskaben i den forvandling, som kroppen gennemgår med årene, fortæller instruktør Liv Helm i en pressemeddelelse.

I Frit Flet kan man sige, at skuespillerne har en femte medspiller – det er musikken. Sangerinde og komponist Hannah Schneider skaber det musikalske univers, der både agerer akkompagnement og er impulsen, der sætter en handling i gang. Musikken er skabt i et spilrum mellem indspillede samples og reallyde skabt i Franciska Zahles scenografi. Blandt andet har holdet arbejdet med skuespillernes stemmer som et musikalsk instrument. Talt tekst går for eksempel over i korværker af flere stemmer. Netop det sælsomme lydunivers og den fantastiske musik, som har rørt mange teatergængere og anmeldere i det københavnske, kan man nu glæde sig til at opleve på Mungo Park Kolding.

Frit Flet spiller på Mungo Park Kolding d. 22. marts til 4. april (årskortpremiere d. 21. marts).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel