Kolding Netavis

Kolding KFUM og værested spiller bold sammen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Kolding KFUM Håndbold.

To eftermiddage har Kolding KFUM vist, hvad håndbold er en for en sport og hvad foreningen kan gøre for børn i nærmiljøet.

Håndboldafdelingen i Kolding KFUM har to eftermiddage taget bolden under armen og besøgt det lokale værested i Seest. Målet med samarbejdet har været at vise, hvad håndbold er for en sport, og hvad den lokale forening kan gøre for børn i nærmiljøet.

– Da Corona satte en kæp i hjulet på vores planer om at holde åbent hus i efteråret, besluttede vi at tage kontakt til den lokale skole, for at høre om vi måtte komme på besøg. Vi har været på besøg i Værestedet i Seest 2 eftermiddage her i september og begge dage har der været glade børn og masser af håndbold i hallen, fortæller formand for Kolding KFUM, Børge Svensson i en pressemeddelelse.

Kolding KFUM har til dagligt 200 aktive håndboldspillere i alderen fra 4 år og op. Klubben lægger vægt på det sociale, men har også ambitioner og har øje for talentudvikling og har flere hold i 2. division.

– Vi har forsøgt at vise forskellige facetter af håndbolden, på de to eftermiddage vi har været på besøg. Der har været alt fra afleveringer til skud på mål og forskellige lege med bolden. Herudover har det været muligt, med midler fra DGI og DIF bl.a. at medbringe en fartmåler, der måler hvor hårdt man skyder – det er altid til stor glæde for børnene, fortæller træner, Bo Schorling, der begge eftermiddage har været i hallen som træner.

– Samarbejdet med Værestedet ved Bakkeskolen i Seest har været en sjov oplevelse for vores klub, og vi håber, at det har skabt en interesse for håndbolden, for de børn der har været med. Vi vil gerne fortsætte den tilgang af spillere, vi har haft de seneste år. Ved at være åben for disse former for samarbejde med lokale skoler og andre i lokalområdet, kan vi i fremtiden forblive en stærk lokal forankret klub i Kolding med mange hold i alle aldersgrupper og et stærkt sammenhold, fortsætter Børge Svensson.

DIF og DGI’s foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger, har også støttet dette projekt. Midlerne er gået til forskellige redskaber, der har gjort det muligt at flytte træningen ud af de vante rammer og over i Bakkeskolehallen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *