Kolding Netavis

Klumme: Tvillinger – et særligt bånd

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vibeke Henriksen. Privatfoto.

Klumme af forfatter og klummeskribent Vibeke Henriksen, Kolding.

At være født sammen med en tvillingesøster er en gave, en gave fyldt med kærlighed, støtte og forståelse. En gave, der beriger ens liv på en måde, som kun en tvilling kan forstå.
Mange spørger om, hvordan det er at være født som en tvilling?

Som regel er min første tanke altid, at det ved jeg ikke rigtig, og alligevel er der noget, som er anderledes mellem mine andre søskende og mig. At være født sammen med en tvillingesøster er en helt særlig og unik oplevelse. Man deler ikke kun et fælles forældreskab, fødselsdage, mærkedage og opvækst, men også et særligt bånd, der går langt dybere end blot at være søskende.

Min tvillingesøster og jeg er ikke enæggede tvillinger, men vi har en helt særlig evne til at forstå hinanden på en dybere og mere intuitiv måde end de fleste andre søskende. Vi kan nærmest fornemme hinandens tanker og følelser, og vi har en unik evne til at kommunikere uden brug af ord. Man kan kalde det en slags telepati, der kun findes mellem os, og som man kan læse om emnet også et bånd der beskrives mellem andre tvillinger.

Selvfølgelig er det ikke altid lige let at være tvillinger, især ikke i de unge år i folkeskolen, og det gjorde det altså ikke nemmere, at vores mor og mormor synes, at vi skulle have magen til tøj på og håret opsat ens. De var af den lidt gammeldags holdning, at det styrkede vores identitet som tvillinger.

Min søster og jeg var ikke så begejstrede for at se os i matchende tøj, vi ville gerne ligne de andre børn, og udover at det også var lidt svært for lærerne at se forskel på os med magen til tøj og hår. Så blev det også et krav fra lærernes side, at vi skulle have hver vores farvede hårelastik i, da man ellers ikke ville kunne se forskel på os i undervisningen.

Da vi kom i 6. klasse, begyndte vi så småt at gøre lidt oprør omkring vores matchende tøj og spare manøvrerne på tøjfronten. Mormor havde syet en bluse med ”Bamse og Kylling” til os, og når man vendte blusen, kunne man så se ”Bamse og Kyllings rumper på ryggen af os. Så hvis vores indtræden i klasselokalet ikke gav særlig opmærksomhed fra sig, så gjorde den nyvundne bluse med Bamse og Kylling i 6. klasse. Lad os bare sige, at det var en meget lang skoledag.

Så da vi kom hjem, fik vi en meget lang snak om det at klæde sig ens, og om mormors smag.
Omvendt har min søster også taget en del skrald på min bekostning, da hun en dag blev passet op af en ny lærer, som var virkelig sur og vred, da hun blev set kaste med sten efter bilerne ude ved hovedvejen i skoletiden, sammen med de lidt større drenge. Min søster var oprevet og ked af det og holdt på, at hun ikke kendte til det.

Ordvekslingen fangede min dansklærers øre, og han forklarede den anden lærer, at hun havde en tvillingesøster, som det meget vel kunne være. Jeg blev selvfølgelig kaldt ind på hans kontor, men da han så mig, blev han så forbløffet over vores lighed, at han blev mundlam og rystede på hovedet, imens han trak et smil, han kunne ikke tro det, han så. Så jeg fik aldrig skæld ud for det, fordi min søster havde taget den ballade det gav.

Jeg lærte hurtigt at drage fordel af, at lærerne havde svært ved at skelne os fra hinanden, så jeg har et par gange fået min søster til at tage nogle tyske lektioner for mig, og ofte fået hende i vanskeligheder for mine narrestreger, men det lærte jeg så også på den hårde måde, da jeg dumpede alle tyske prøver og eksamener. Men da jeg græd over det, var hun der, der er et stærkt bånd mellem os og en følelse af tryghed og støtte, når jeg har hende ved min side.

Man deler glæder og sorger, sejre og nederlag med sin tvillingesøster, og man har altid en at dele livets oplevelser med. Man er aldrig alene, selv når man føler sig mest ensom. Man har altid en person, der forstår en og står ved ens side.

Selvom det ikke altid har været let at være tvillinger, har min tvillingsøster og jeg altid haft hinanden til at støtte og forstå os. Vores unikke bånd har skabt en dyb forbindelse, der går udover blot at være søskende. Vi har delt både glæder og sorger gennem livet, og uanset hvad der sker, ved jeg, at jeg altid har min tvilling ved min side.

At være født som tvilling er en gave, som jeg er taknemmelig for hver eneste dag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel