Kolding Netavis

Kloden skal flyttes

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Hans Holmer (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Hans Holmer (SF), formand for Børn og Uddannelse, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Det er selvsagt en vanskelig opgave at finde mulige placeringer til etablering af institutionspladser i en tilbygget midtby.

Men det har været en bunden opgave, da Kloden ikke må forblive i de nuværende lokaler.

Et grundigt arbejde i By- og Udviklingsforvaltningen pegede på tre muligheder: ved Under Egen, i de tidligere Realskole-bygninger eller på Dyrehavevej i de tidligere UC syd-bygninger. I den politiske proces blev der yderligere anmodet om afdækning af en 4. mulighed i. f. m. stadion.

En fusion med under Egen rummede flest fordele:

Under Egen har igennem 26 år skabt en eftertragtet institution, der har tilbudt og stadig kan tilbyde børnefamilier et højt kvalificeret og fagligt velfunderet pædagogisk dagtilbud.

Der bygges der nyt, hvilket er en stor pædagogisk fordel, da lokalerne vil være velindrettede, samtidig med der er sammenhæng til eksisterende kommunal bygningsmasse, hvor den nye del indgå i et allerede eksisterende pædagogisk miljø med gode medarbejdere og ledelse. Den ligger tæt på natur, samtidig med den er central placeret i midtbyen.

Forældre vælger først og fremmest institution ud fra nærhed til bopælen og i en vis udstrækning til transportruten til arbejdspladsen. Det forventer jeg også sker i. f.t. en udvidet Under Egen. Institutionen vil således blive søgt af og vil afspejle den borgersammensætning, som er i midtby-området. Der ikke den samme binding til et bestemt dagtilbud, som til den fastlagte distriktsskole, så fusioner medfører alle børn har samme adgang til de pladser, som findes.

Der er en lang tradition for fusioner i Kolding Kommune og gode fusioner forudsætter høj grad af involvering af både medarbejdere og forældre, hvilket vi plejer at lykkes med.

Det er baggrunden for jeg både som formand for udvalget og som SF`er anbefaler placeringen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel