Kolding Netavis

Klar til efterårets vaccinationsindsats

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Foto: National Cancer Institute/Unsplash (Modelfoto)

Region Syddanmark tilbyder dette efterår udvalgte borgere vaccinationer mod COVID-19, influenza- og pneumokoksygdom. Invitationerne er på vej fra Sundhedsstyrelsen, og borgerne kan efterfølgende booke tid til alle tre vacciner på vacciner.dk.

Efteråret banker på døren, og det betyder, at Region Syddanmark åbner dørene for efterårets vaccinationsindsats. Invitationen lander i den digitale postkasse, som man kender det fra tidligere. For mange syddanskere vil invitationen i år indeholde mulighed for at booke tid til en vaccination mod COVID-19, men også for influenza og pneumokokker.

-Så står vi igen overfor et efterår og en vinter. Men i modsætning til de seneste to år, så står vi et helt andet sted i 2022. I år er langt de fleste syddanskere vaccineret mod COVID-19, og immuniteten i samfundet er høj. Derfor handler det i år om at beskytte ældre og sårbare med en booster-vaccination, så deres risiko for et alvorligt forløb med corona nedbringes. Derudover tilbyder vi også syddanskerne over 65 år og andre målgrupper vaccination mod influenza og pneumokoksygdom. Jeg vil opfordre alle, der inviteres, til at takke ja til invitationen, fortæller koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, i en pressemeddelelse.

Invitationer er på vej til mange syddanskere

Når man har modtaget en invitation fra Sundhedsstyrelsen i den digitale eller fysiske postkasse, kan man booke tid til et eller flere stik på www.vacciner.dk. Der vil løbende blive lagt nye tider ud på vacciner.dk.

Corona-vaccination:

Fra 15. september: Beboere på plejehjem og de 85+ årige borgere tilbydes en booster-vaccination mod COVID-19. Invitationen til de 85+ årige lander i den digitale postkasse senest 13. september. Borgere, der er fritaget fra digital post, vil modtage invitationen i deres postkasse i samme tidsrum.

Fra 1. oktober: Borgere over 50 år tilbydes en booster-vaccination mod COVID-19. Alle over 50 år er inviteret senest 26. september. Borgere, der er fritaget fra digital post, vil modtage invitationen i deres postkasse i samme tidsrum. Sundhedspersonale og udvalgte grupper med risiko for at blive alvorligt syg af COVID-19 vil også blive tilbudt vaccination fra 1. oktober.

Influenza-vaccination:

Fra 1. oktober: Alle over 65 år, en lang række udvalgte borgere under 65 år samt sundhedspersonale kan booke tid på vacciner.dk.

Pneumokok-vaccination:

Fra 1. oktober: Alle over 65 år, børn og voksne med særlige kroniske sygdomme og særlige udvalgte grupper med risiko for at blive alvorligt syge med pneumokokker kan booke tid på vacciner.dk.

Man kan også bestille tid direkte hos en af de praktiserende læger, der tilbyder vaccinationer dette efterår.

Mange vaccinationsmuligheder og hjælp fra regional hotline

Regionen tilbyder flere forskellige muligheder for at blive vaccineret blandt andet på de store vaccinationscentre i Vejle, Kolding, Esbjerg, Sønderborg, Aabenraa, Odense og Svendborg.

Derudover deltager mange praktiserende læger i vaccinationsindsatsen dette efterår. Man kan tjekke, om den praktiserende læge deltager på deres hjemmeside og bestille tid direkte hos den enkelte lægepraksis.

Regionen overvejer at inddrage andre aktører i vaccinationsindsatsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel