Kolding Netavis

Karate skaber glæde for børn med særlige behov

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Steve Buissinne/Pixabay (Modelfoto)

Et nyt projekt med fokus på karate i SFO’en begyndte i sidste uge på Specialcenter Ådalsskolen i Vamdrup.

Da Kolding Kommune pr. 1. november 2019 indgik aftale med DIF, DGI og DAI omkring Bevæg dig for livet – Parasport og idræt for sindet var der defineret en række indsatsområder, som skulle øge idrætsdeltagelsen og bevægelsesniveauet for en række borgere under parasport-paraplyen.

Ét af indsatsområderne var, at skabe et idrætstilbud i samarbejde mellem foreninger og skoler for børn med særlige behov. I samarbejde med Ådalsskolen i Vamdrup, er det nu lykkes, at stable et tilbud for eleverne i SFO’en på benene.

Deltagelse i foreningslivet blandt denne målgruppe er ofte lav, og er bl.a. udfordret af at eleverne går i skole langt fra hjemmet. Samtidig har de brug for kendte rammer for at trives. Alt dette forsøger man, at tage højde for med det nye initiativ.

Torsdag var der opstart, da Kaizen Karate fra Kolding varetog karatetræning for SFO’ens elever.

Og opstarten gik overalt forventning fortæller Laila Madsen, pædagogfaglig leder på Ådalsskolen.

– Vi var spændte på, hvordan eleverne ville tage imod det nye initiativ, om de ville have gi på samt deltage. De deltog og vi havde faktisk elever vi næsten ikke kunne få ud af gierne igen. Både elever og pædagoger glæder sig til næste gang, fortæller pædagogfaglig leder på Ådalsskolen, Laila Madsen, i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *