Kolding Netavis

Kære kvinde, sig nej til at bage kage

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Dorthe V. Willumsen. Privatfoto.

Læserbrev af Dorthe V. Willumsen, formand for HK Kommunal Sydjylland, Højageren 59, 8752 Østbirk.

Hvornår har du sidst tømt opvaskemaskinen på din arbejdsplads? De fleste mænd skal nok lidt tilbage i det mentale arkiv, mens kvinder vil have en mere nylig erindring om det. Og så er der de kvindelige HK’ere, som for de flestes vedkommende sikkert vil udbryde: ”Det gjorde jeg i formiddags, og så satte jeg lige en kande kaffe over bagefter”.

Jeg tegner det karikeret op, men det er ikke desto mindre, hvad jeg oplever rundt om på de sydjyske arbejdspladser. Her er det primært kvinderne, der bager kage, melder sig til festudvalget og tager referat af personalemødet.

Alle opgaver, der er vigtige for arbejdspladsens trivsel og sociale fællesskab, men som aldrig har sikret nogen en forfremmelse. Og de servicemindede, samvittighedsfulde HK’ere står som regel forrest til at melde sig. For nogen skal jo.

Men det behøver ikke at være sådan. Jeg vil som formand for de lokale kommunalt ansatte HK’ere anbefale både mine medlemmer og deres kvindelige kolleger at melde sig ind i den såkaldte Nej-klub, der for nyligt er skrevet en bog om.

I Nej-klubben er man bevidst om alle de ubevidste strukturer, der holder kvinder tilbage på arbejdsmarkedet. For eksempel at de bruger uforholdsmæssigt meget tid på opgaver, de ikke får faglig bonus for, mens mændene kan læne sig tilbage i kontorstolen og knokle på for den næste forfremmelse.

Kære kvinde og især kære kvindelige HK’er: Sig nej!

Glædelig kampdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel