Kolding Netavis

Jeg er klar igen, Ryanair!

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Henny Fiskbæk, formand for HK Privat Sydjylland, Sportsvej 3, 6671 Gredstedbro.

Fagbevægelsens forhandlinger med Ryanair er brudt sammen efter et længere forløb. Jeg nåede ellers lige at håbe, det ville lykkes de ukuelige forhandlere fra Flypersonalets Personale Union at skaffe Ryanairs ansatte på Billund-basen danske løn- og arbejdsvilkår. Men med Ryanairs urimelige krav om fx en uacceptabelt lav grundløn, var en aftale umulig.

Så nu er vi tilbage præcis, hvor vi var i 2015. Her varslede den danske fagbevægelse konflikt mod Ryanair, fordi selskabet heller ikke dengang ville spille efter danske regler. Som formand for HK Privat Sydjylland var jeg selv flere gange i clinch med direktør Eddie Wilson, og det hele endte med, at Ryanair trak stikket for sin danske base.

Albert Einstein er citeret for at sige, at definitionen på sindssyge er at gøre det samme igen og igen og forvente et andet resultat. I dag må vi konstatere, at det var netop det, Ryanair gjorde, da selskabet sidste år på ny oprettede en base i Billund med intention om at tegne en overenskomst, men stadig uden at ville spille efter danske regler. Det accepterede vi ikke i 2015, og det accepterer vi selvfølgelig heller ikke i dag.

Så nu går der en proces i gang i fagbevægelsen, og mon ikke den også ender samme sted, som den gjorde sidst? Som formand for HK Privat Sydjylland er jeg i hvert fald helt klar til at bakke op om en sympatikonflikt, hvis det bliver tilfældet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *