Kolding Netavis

Jazz6000 arrangerer støttekoncert

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Danske Hans Ulrik og den legendariske amerikanske bassist Steve Swallow leverer musikken til støttekoncerten for P8 Jazz. Pressefoto.

Den tidligere regering besluttede, at radiokanalen P8 Jazz skal lukke ved udgangen af 2019. Lørdag den 14. september arrangerer Jazz6000 en ”bevar P8 Jazz”-koncert på Godset. Musikken leveres af danske Hans Ulrik og den legendariske amerikanske bassist Steve Swallow.

Jazz6000 arrangerer lørdag den 14. september klokken 20 på Godset landets første støttekoncert til bevarelse af radiokanalen P8 Jazz. Her vil en af sværvægterne på den danske jazzscene, saxofonisten Hans Ulrik, i forbindelse med sin koncert med den amerikanske stjernebassist Steve Swallow fortælle om sit forhold til P8 Jazz og radiokanalens betydning for dansk jazz. Medlemmer af Jazz6000 vil i pausen arrangere en underskriftsindsamling til bevarelse af P8 Jazz.

Den borgerlige regering besluttede sammen med Dansk Folkeparti i 2018 at nedlægge radiokanalen P8 Jazz ved udgangen af 2019. Radiokanalen har ca. 100.000 ugentlige lyttere og spiller jazz 24 timer i døgnet alle ugens syv dage. Lukningen af kanalen har skabt røre blandt udøvende jazzmusikere, jazzklubber og jazzentusiaster i hele landet.

Jazz6000 har bl.a. været medunderskriver af et brev til politikerne om de fatale konsekvenser, som lukningen får for jazzscenen, og bedt dem genforhandle medieforliget. Nu arrangerer Jazz6000 den hidtil første støttekoncert, der har til formål at få Folketinget til at ændre beslutningen om at nedlægge P8 Jazz.

Aftenens koncert præsenterer ny og swingende musik komponeret af Hans Ulrik i samarbejde med bassistlegenden Steve Swallow. Hans Ulrik har ud over sin fremtrædende rolle i DR Big Bandet siden 2012 produceret musik sammen med nogle af jazzens helt store navne, fx Gary Peacock, Mino Cinelu, Adam Nussbaum, John Scofield, Peter Erskine og Niels Lan Doky. I Danmark er Hans Ulrik nok primært kendt for sit samspil med Michael Ruff, Cæcilie Norby, Lisa Nilsson og John Taylor. Steve Swallow har i sin mere end halvtredsårige karriere komponeret et hav af de iørefaldende melodier, som i dag er blevet til jazzstandarder, der spilles af jazzmusikere overalt i verden. Han har gennem sin imponerende karriere spillet sammen med en lang række af fortidens jazzikoner, fx Stan Getz, Benny Goodman, Joäo Gilberto, John Scofield og Carla Bley.

På Godset spiller Steve Swallow og Hans Ulrik sammen med nogle af de allerbedste danske jazzmusikere, nemlig den altid hårdtslående Anders Mogensen på stramme trommer og den sublime Niclas Knudsen på fandenivoldsk guitar. Anders Mogens er især kendt for sit samarbejde med bl.a. Jerry Bergonzi, Tim Hagans og Matt Garrison, mens Niclas Knudsen nok især er kendt fra jazzrockbandet Ibrahim Electric.

Koncerten på Godset er en enestående mulighed for at opleve nogle af jazzens helt store danske personligheder i samspil med en amerikansk sværvægter i absolut særklasse og samtidig støtte op om P8 Jazz.

Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk eller ved indgangen. Billetprisen er kr. 120 for medlemmer af Jazz6000 og kr. 180 for ikke-medlemmer. Studerende og unge under 25 år kommer ind til kr. 60. Dørene åbnes kl. 19.30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *