Kolding Netavis

Ingen er hævet over grundloven

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Vibeke Henriksen, formand for Folketingskreds kreds syd i Kolding, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Ingen er hævet over grundloven. Det er en demokratisk skandale. Derfor er det virkelig glædeligt at se at flere og flere danskere begynder at kan se, at det ikke nytter noget at have afgivet alt magt til en mindretalsregering. Flere og flere demonstrationer viser sig i billedet, hvor flere er udsmykket med skilte, ”Den som giver ordren, tager skraldet”, ”når uret bliver ret, bliver modstand en pligt” og ”ja, til frihed og demokrati”.

Det er frygteligt det som sker i Danmark for tiden, og at vi har en regering som ønsker at bevare den historiske magt og vil have tilføjet endnu flere magtbeføjelser til vores sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i en ny epidemilov.

Det er jeg dybt imod. Regeringens forslag til en ny epidemilov er ikke hensigtsmæssigt, hverken i epidemibekæmpelsen eller for vores folkestyre.

Det er frygteligt at være vidne til den uret der er gjort mod minkbranchen, at man i store træk har valgt at trække kortet fra regeringens side – at målet helliger midlet. Det gør det ikke acceptabelt, og det er rystende at der ikke er en større grundighed når det handler om menneskers livsværk og velfærd, at vi har en regering som nu siger, at minkavlerne selv må betale for at skrotte de døde mink, og at det kun var en opfordring. Hvordan pokker er det, vores regering behandler os, vi lever ikke i en bananrepublik, at vi så har en regering som vælger at tage os ud af den vej, er mig en gåde. Vi har en regering som har valgt at bruge vores danske forsvar imod egne borgere, og til at udføre ulovlige ordrer, og som har indskrænket vores demokratiske ret. Det er sådan noget som foregår i lande som vi ikke har lyst til at sammenligne os med.

I Danmark skal alle overholde grundloven. Det gælder også statsministeren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *