Kolding Netavis

Ikonisk kunstners villa til salg

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Augustinus – Bolig og Erhverv.

Nu er det muligt at købe sig til et stort kunstnerhjem nær Herning, hvor Ingvar Cronhammers kvadratmeter netop er kommet til salg.

Huset ligger udenfor byen i den lille by Lundhuse på en stor grund med udsigt til den omkringliggende natur. Det er også her billedhuggerens store atelier befinder sig – som altså følger med i købet, skriver boligmediet Boliga.dk.

Blandt Cronhammers mest kendte værker er den ildspyende skulptur Elia med den store, sorte kuppel og fire søjler, som står placeret i udkanten af Herning, hvor kunstneren altså også selv boede og arbejdede i næsten 30 år frem til sin død sidste år.

Selve villaen på over 400 kvadratmeter er fra 70’erne og blev købt tilbage i 1995 af Ingvar Cronhammer og hustruen Inger Cronhammer, der også er billedhugger, og som bor i huset i dag.

Men nu kan du altså overtage nøglerne for knap 7,5 millioner kroner, som er prisen for ejendommen, der er til salg hos Ejendomsmæglerfirmaet Augustinus – Bolig og Erhverv.

Dyrere end gennemsnittet

Ligesom mange andre steder i landet er huspriserne i Herning de seneste år steget markant, og faktisk er de i den midtjyske kommune på det højeste niveau nogensinde. Det viser data fra Boliga.dk.

I øjeblikket koster de udbudte villaer og rækkehuse i gennemsnit lidt over 14.000 kroner pr. kvadratmeter. Der skal dog lidt flere penge på bordet, hvis du vil købe Cronhammers hus, der er til salg med en kvadratmeterpris på 18.100 kroner.

Ingvar Cronhammer er født i Sverige, men kom til Danmark i 60’erne, hvor han uddannede sig på Århus Kunstakademi.

Hans skulpturer står rundt omkring i landet og har været udstillet på alt fra ARoS til Statens Museums for Kunst i København. Cronhammer blev 73 år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel