Kolding Netavis

Ikke mere grus fra Almind og Viuf

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), medlem af Regionsrådet for Syddanmark samt viceborgmester i Kolding, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Den eksisterende grusgrav mellem Almind og Viuf er rigeligt. Der skal under ingen omstændigheder, være en mere. Heller ikke en kvart eller halv grusgrav mere. Lokalområdet har bidraget og nu er det tid til, at lade området og dets befolkning i fred.

Der er i Almind og Viuf gjort store anstrengelser gennem mange år for, at knytte de to lokalområder tæt sammen. Fælles skole, idrætshal, samarbejde og sammenhold på alle leder og kanter. Derfor er placeringen af en kæmpe grusgrav, midt mellem de to byer en kæp i hjulet på rigtig mange planer.

På trods af en fantastisk indsats fra lokalområdets borger, lykkedes det ikke, at forhindre en grusgrav sidste gang. Et flertal i Regionsrådet – uden om Dansk Folkeparti – vedtog dengang, at udlægge en del af området til grusgrav mens det blev forhindret, at den anden del blev udlagt. Til gengæld skulle Kolding Kommune så lav én plan for udvikling af området. Det har Byrådet gjort. Alligevel er der nu atter planer fremme om en ny kæmpe grusgrav.

Det går ikke. Skal Regionsrådet bevare sin troværdighed, må det holde fast i det der blev lovet, da et flertal trumfede den første grusgrav igennem.

Der må også være respekt for de borgere som engagerede sig og indgav høringssvar. Hvis man på trods af aftaler og høringer, bare venter fire år og så alligevel blæser på alt og alle og presser sin vilje igennem, er det både uacceptabelt og en skamplet på den demokratiske proces.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *