Kolding Netavis

Hvilke offentligt ansatte kan I undvære?

Annette Godsvig Laursen. Privatfoto.

Læserbrev af Annette Godsvig Laursen, formand for HK Stat Sydjylland, Matrosvænget 187, 6700 Esbjerg – på vegne af hele HK Stat Sydjyllands bestyrelse.

Vores velfærd er under pres fra mange sider, og alt for mange offentligt ansatte løber alt for stærkt. Alligevel er der politiske partier, der fremturer med planer om at skære ned på den offentlige sektor.

Det bekymrer os i HK Stat Sydjyllands bestyrelse, og det vil vi meget gerne advare imod.

Vi kommer i bestyrelsen fra en bred vifte af statslige arbejdspladser. Fælles for os alle er dog, at vi repræsenterer de såkaldte ”kolde hænder”, som især er jaget vildt, når politikere vil skære medarbejdere væk. Men administrationen er rent faktisk den røde tråd i hele opgaveløsningen.

Derfor spørger vi hver især politikerne: Er det mig, I gerne vil undvære?

Vil I undvære ham, der sørger for at indkræve de skattepenge, den danske stat har til gode? Vil I undvære hende, der bidrager til sikker trafik på vejene? Vil I undvære den venlige stemme i telefonen på uddannelsesstedet, der kompetent guider nye studerende? Vil I undvære hende, der bidrager til opgaveløsningen i fængslerne og dermed aflaster fængselsbetjentene?

Det er ikke tiden til nedskæringer. Den offentlige sektor skal styrkes, for kun på den måde kan vi styrke vores velfærd og vores samfund.

Tagget med:
Del denne artikel