Kolding Netavis

Høstmarked: Smag naturen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
I år er der tilføjet flere nyheder på høstmarkedet i geografisk have. Foto: Geografisk Have.

Smag naturen i flydende form.

Geografisk Have holder hvert år et høstmarked på den første søndag i september, i år 1. september. Markedet er inde i en positiv udvikling, f.eks. med flere markedsboder end sidste år. Markedsboderne er med planter, kunsthåndværk og fødevarer.

I år er der tilføjet flere nyheder, hvor den største er “Drik naturen festival” i Væksthuset. Fra klokken 11-16 vil der være smagsprøver, salg af diverse drikke samt flere spændende foredrag, oplyser Geografisk Have.

Trolden Bryghus kommer med forskellige slags øl og deres nye produkt, en økologiske gin – nyd en smagsprøve eller køb en flaske med hjem.

Danmarks første autoriserede vingård Skærsøgaard Vin har EU’s nordligste vinområde DONS (BOB). Det er et 500 hektar stort område i det indre Kolding Fjord ved den lille landsby Dons. Her dyrkes alverdens dejlige dråber og til “Drik naturen festival” har vinbonden Sven Moesgaard udvalgt et eksklusivt udvalg, man både kan smage og købe. En mousserende Rosé, en økologisk æblebrændevin og en æblebrandy. De mousserende vine fra Skærsøgaard er tildelt over 100 medaljer fra nationale og internationale konkurrencer.

Der kommer eksperter i diverse drikke fra både Nordjylland og Rømø, som vil pirre gæsternes smagsløg, hvis de er friske på at smage alverdens drikke som birkesaft, mjød, japansk matcha te, ingefærshots eller rosebrus.

Japansk matcha te er en helt særlig grøn te i pulverform. Teplanterne er dyrket i skygge, som betyder at væksten hæmmes og produktionen af koffein og tein øges. Indholdet af klorofyl og antioxidant er også højere. Forarbejdningen sker også på en måde, som bevarer smagen og næringsstofferne.

Birkesaft er et utroligt spændende dansk produkt. Mød manden fra Nordjylland, der tapper i tonsvis af liter birkesaft hvert år. Det virker som sødemiddel og smagsforstærker og anvendes mange forskellige steder i produktionen af mad. I Geografisk Have forhandles gourmet-is fra Skarø Is, som netop er sødet med birkesaft, så man kan spise is med god samvittighed samtidig med at det smager fantastisk.

Den mjød, som man kan smage, er lavet på honning fra Geografisk Have – det er Dronning Dorotheas Bivenner, der står for havens bistader. Normalt laves der honning, men i dagens anledning, også mjød. Mjød er en alkoholdig drik som har spillet en vigtig rolle i mytologien som Skjaldemjøden fra nordisk mytologi. Man skulle få digteriske evner og et utroligt godt humør af at drikke den. Vi siger SKÅL og glæder os til at se en masse gæster i haven til “Drik naturen festival” 1. september til årets Høstmarked.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *