Kolding Netavis

Hjerteligt velkommen til legeskulpturen

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Læserbrev af Susanne Stenstrop Thorsen (SF), formand og byrådskandidat for SF Kolding, Gunnars Ager 7, 6000 Kolding.

Smuk vil jeg ikke kalde den. Men sjov og anderledes og med en kunstnerisk vision. Og vigtigst: Indbydende for ungerne.

Den nye legeskulptur i bymidten har sat sindene i kog. Mange synes, at den er grim. Og menighedsrådet i Sankt Nikolai Kirke, der er nabo til den, raser i JV over, at der overhovedet skal være en stor legeinstallation så tæt på en kirke. Hvinende børn på rutsjebaner kan ikke kombineres med alvorlige kirkelige handlinger og 750 år gammel arkitektur, må vi forstå.

Jeg er ikke enig. Sankt Nicolai Kirke er en bykirke. En del af charmen ved en bykirke er, at den indgår i byens rum med legende børn og cafégæster og larm og liv. At den står der århundrede efter århundrede i al sin pragt, mens samfundet omkring den ændrer sig.

Der har længe manglet legemuligheder i bymidten, og derfor er den specielle legeskulptur så hjerteligt velkommen i min bog. Den skal selvfølgelig ikke flyttes ned i Legeparken, som nogen foreslår, for en stor del af dens funktion er jo at trække flere børnefamilier til bymidten. Hvor de kan skabe liv i vores hyggelige, smukke by og lægge penge hos de handlende, som er i en ulige overlevelseskamp mod kædebutikkerne i storcentret.

Hvis legeskulpturen trækker flere mennesker til bymidten, vil det jo også betyde, at flere får glæde af bl.a. den smukke middelalderkirke Skt. Nicolai og byens andre smukke vartegn. Det er da, hvad jeg vil kalde win-win.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *