Kolding Netavis

Hærvejsmotorvej: Kan ånde lettet op – og dog

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Vejdirektoratet (Arkivfoto)

Står det til Socialdemokratiet kommer der ingen hærvejsmotorvej.

Vamdrup/Lunderskov: Der er sikkert mange husejere og lodsejere vest for Lunderskov og Vamdrup der kan ånde lettet op – og dog. Står til Socialdemokratiet så kommer der ingen motorvej til at gå tværs gennem deres huse eller hen over der jorder.

I den store trafikplan, som regeringen netop har præsenteret og lagt frem er hærvejsmotorvejen nemlig helt droppet. Men, men – Socialdemokratiet skal dog først have flertal i Folketinget, før planen kan realiseres, og her venter der formentligt hårde politiske forhandlinger. Der er nemlig partier, som bestemt ikke synes, det er en god idé at droppe netop hærvejsmotorvejen, skriver netavisen sebro-press.

Og det hele handler om en påtænkt motorvej fra Give i nord forbi Billund og vest om Lunderskov og Vamdrup til et punkt ved Bestseller nær Haderslev. Regeringen mener, det er tilstrækkeligt at udvide motorvej E 45 rundt om Kolding.

Nu er det nok ikke helt den store overraskelse, at regeringen ikke vil have hærvejsmotorvejen, for det har jo ved flere lejligheder skinnet tydeligt igennem, at en hærvejsmotorvej ikke lige var trafikminister Benny Engelbrechts kop te.

Men nu har i hvert fald mange berørte borgere fået besked om, hvad regeringen ønsker. Står det til dem, så kommer der ingen hærvejsmotorvej. Og heller ikke selv om der forud er kostet store summer på forberedelserne. Eksempelvis er der lavet kostbare VVM-undersøgelser.

Nu skal Regeringens plan jo så til politisk drøftelse blandt Folketingets partier. Og her vil der helt utvivlsomt – nok fra især borgerlig side – blive presset på for at få hærvejsmotorvejen realiseret. Den oprindelige ide til projektet er sin tid nemlig kommet fra blandt andre Venstre-borgmestrene i Billund, Vejle, Kolding og Vejen kommuner.

//sebro-press

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *