Kolding Netavis

Grundloven gælder også minkfarmerne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Pernille Schwaner (LA),spidskandidat til kommunalvalget for Liberal Alliance Kolding, Zahnsgade 41 st., 6000 Kolding.

“Magtesløs” og ”ked af det” er nogle af de ord, som Andreas og Peter Hindbo bruger for at beskrive, hvordan de har det, og det er også den følelse jeg sidder tilbage med, efter Casper Wulff og jeg besøgte deres minkfarm.

Peter startede minkfarmen i 1988, og siden har den vokset sig stor. Peter og hans søn Andreas ejer nu minkfarmen med 25.000 mink sammen, men nu ved de ikke, hvad deres fremtid er. Hele deres livsværk er taget fra dem, og fremtiden er uvis.

Regeringen har på et tyndt grundlag besluttet at dræbe alle Danmarks mink. Et tre siders notat fra Statens Serum Institut er åbenbart nok til at tage alt fra Peter og Andreas. Der har ikke været plads til ’second opinions’ fra andre eksperter, argumenter fra Folketinget, og ingen demokratisk proces.

Vi har desværre tidligere set, at regeringen har taget politiske beslutninger under dække af faglige argumenter, som senere viste sig ikke at holde, og derfor kæmper LA hårdt for at få efterprøvet det faglige grundlag for beslutningen.

Andreas og Peter får svært ved at dræbe deres avlsdyr. Dyr de har brugt år på at fremavle og passe, og som er nogle af verdens bedste.

Minkene i Danmark har høje levestandarter ift. f.eks. Kina eller Polen, hvor minkindustrien vil vokse, nu hvor den danske bliver udryddet, så det handler også om dyrevelfærd.

Men det handler ikke blot om Peter og Andreas’ mink. Det handler om deres gård, bygninger, maskiner, inventar, osv. Derfor skal denne sag også behandles som en ekspropriationssag og Grundlovens regler skal gælde, når der ydes erstatning. Det vil jeg, og resten af Liberal Alliance, kæmpe for.

Men regningen bliver rigtig dyr. Statskassen bliver betydeligt mindre, for Peter og Andreas’ og landets øvrige minkfarme har bidraget med milliarder til samfundet. Hvor skal vi spare i Kolding Kommune denne gang? Plejehjemmene? Børnepasningsordningerne? Fremtiden er usikker for Peter, Andreas og tusinder af andre.

Det her kommer til at påvirke os alle, og jeg deler følelsen af at være ked af det og magtesløs og jeg forstår den stolthed, jeg fornemmede hos Peter og Andreas, da de fortalte om deres mink og deres farm.

mink02

Her ses Andreas Hindbo og Pernille Schwaner. Privatfoto.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *