Kolding Netavis

Gordon Ramsay tilbage med større eventyr

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Gordon Ramsay i Guyana. Foto: National Geographic.

Gordon Ramsay skruer op for blusset og tager for sig af retterne på Tasmanien, i Sydafrika, Indonesien, Louisiana, Norge, Indien og Guyana.

Gordon Ramsay snører støvlerne, griber sine knive og spænder sikkerhedsselen, når han igen tager på tur i sæson 2 af Gordon Ramsay: På fremmed grund. Michelinstjernekokken og ironman-atleten fortsætter sin rejse kloden rundt i sin utrættelige søgen efter kulinarisk inspiration. Serien vises over hele verden i 172 lande og på 43 sprog. Sæson 2 følger Ramsay, når han kaster sig ud i flere opmuntrende eventyr og udforsker verdens kulturer gennem mad.

– Vi udforsker syv nye regioner i denne sæson, hver med umådeligt forskellige kulinariske skikke og historier, siger Ramsay i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Vi får mulighed for at lære af de lokale og høre deres historier, og det giver os en meget dybere oplevelse og forståelse af verden omkring os.

Ramsay tager for sig af retterne på Tasmanien, i Sydafrika, Indonesien, Louisiana, Norge, Indien og Guyana og vover sig endnu længere væk fra de gængse steder og opskrifter for at udforske globale madlavningstraditioner. Her bestiger han bjerge, går i krig med tre meter høje bølger og trodser iskulde for at søge efter nogle af verden fineste ingredienser. Ramsay sætter liv og lemmer på spil på sin hidtil største og dristigste mission for at opnå det ypperste inden for madkunst.

Guidet af lokale eksperter og madlegender, han møder på sin færd, deltager Ramsay i kulinariske skikke og lærer om de lækre delikatesser og nye smage, der er unikke for hver region. Alle de ingredienser, han høster, retter han smager, og mennesker han møder, inspirerer ham til at skabe nye opskrifter, som skal vise selve kernen i den pågældende kultur. Hver episode slutter med, at Ramsay udfordrer sig selv i en stor afsluttende udendørs madseance, hvor han sammen med en lokal madlegende tilbereder et måltid til de lokale, han mødte på sin færd.

Artiklen fortsætter under billedet…

SouthAfrica Ep201 GordonRamsayUncharted DSC03006

Gordon Ramsay i Sydafrika. Foto: National Geographic.

Blandt de spændende eventyr – kulinariske og andre – som Ramsay oplever i denne sæson, er blandt andet:

Trodser tasmansk stormomsust hav for at slangedykke mellem klipperne efter kæmpelangustere

Springer fra en helikopter ned i høje bølger for at høste muslinger langs Sydafrikas kyst.

Udforsker et flagermusebefængt indonesisk hulesystem for at finde kæmperejer.

Kører firhjulet motorcykel gennem Louisianas farligt mudrede biveje for at søge efter friske grønsager og jage oksefrøer og krebs.

Kaster sig i Norges iskolde vande for at åbenbare fjordenes overflod af ingredienser.

Og går i krig med en voldsom brænding for at fange fisk med traditionelle teknikker i Sydindien – det vil sige med et net på 90 kilo ude til havs.

Gordon Ramsay: På fremmed grund – sæson 2 – har premiere lørdag den 15. august klokken 20 på National Geographic.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *