Kolding Netavis

Giv det offentlige forbud mod kontakt udenfor arbejdstid

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), byrådsmedlem, Skovbogade 8, 6000 Kolding og Karina Lorentzen (SF), folketingsmedlem, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

SF i Kolding har netop fremsendt et forslag til byrådet om, at det skal være slut for det offentlige med at sende mails ud til borgere om aftenen, i weekender og ferier. For selvom det er smart, at vi kan sende posten digitalt, så skal vi ikke forstyrrer mennesker udenfor normal arbejdstid.

For det første skal vi undgå, at presse os alle til at være ”på” hele tiden – vi har stress nok i vores samfund, og det er vigtigt, at vi ikke skal tage stilling til vigtige ting døgnet rundt.

For det andet hører vi ofte, at dem, der modtager flest breve også er dem, der er udsatte. Derfor kan det kan være barskt at modtage en ubehagelig besked en fredag, sådan at man skal bruge en hel weekend på at bekymre sig over det og først kan kontakte en medarbejder mandag. Det gælder fx arbejdsløse, syge og studerende, som modtager afgørelser, vurderinger, mødeinvitationer og meget andet. De har ofte nok at kæmpe med i forvejen.

I Frankrig har man allerede gjort det. Forbudt det offentlige at sende beskeder ud om aftenen, i weekenden og i ferien. Det er trods alt de færreste ting, der er akutte og kræver en besvarelse her og nu.

Derfor siger vi i SF: Forbyd det offentlige at sende beskeder ud om aftenen, i weekenden og i ferien. Selvfølgelig kan der være undtagelser, men i langt størstedelen af tilfældene, gør det hverken fra eller til, om beskeden sendes nu eller i morgen. Til gengæld gør det en forskel for borgeren, og derfor håber vi, at byrådet er med på det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *