Kolding Netavis

Genbrugspladsen i Lunderskov skal bygges om

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

En renovering af genbrugspladsen i Lunderskov er nu på tegnebrættet.

Nu er ombygningen af genbrugspladsen i Lunderskov rykket et skridt nærmere. På møde i Teknik- og Klimaudvalget onsdag blev det besluttet at sætte projektet i gang. Dermed er genbrugspladsen på vej mod bedre pladsforhold, længere åbningstid og bedre afskærmning af støj fra pladsen, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I april i år vedtog byrådet i Kolding Kommune en ny lokalplan og kommunalplantillæg. Det banede vejen for, at Renovation kunne udarbejde tegninger og planer for ombygningen af genbrugspladsen i Lunderskov.

En del af forarbejdet er en ny støjberegning, som er lavet med udgangspunkt i en mulig daglig åbningstid fra kl. 7-19. Åbningstiden er blevet til som kompromis mellem ønskerne fra naboer, lokalråd og kommunens renovationsafdelingen.

Mere plads og mindre lyd

På møde i Teknik- og Klimaudvalget 12. juni er politikerne blevet præsenteret for tegningerne til, hvordan pladsen kan indrettes. Her er der blandt andet lagt op til at etablere støjvægge og støjskærme for at nedbringe lydgenerne.

Samtidig stilles containerne i hestesko-opstilling: den tunge driftstrafik skal køre indvendigt – og borgerne færdes på den udvendige side af hesteskoen.

Ombygningen indeholder også separering af regn- og spildevand. Samlet vurderes projektet at koste 3,8 mio. kr. og finansieres af de midler, der i forvejen er afsat til Affaldsplanen 2014-2024. Genbrugspladsen står klar med den nye indretning i foråret 2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *