Kolding Netavis

Fremtidens boliger, (U)sund konkurrence

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Tobias Jørgensen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem og medlem af Teknik- og Planudvalget, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Kommunernes egen rådgiver Exometric har lavet en rapport, ”Kampen om borgerne”. Rapporten viser med al tydelighed at der lige pt ikke er det store behov for flere parcelhusgrunde. Faktisk er der et overskud på op mod 4000 villaer. Derimod er der behov for flere udlejnings- etage- og andelsboliger i kommunen.

Jeg er stor fortaler for at vi som kommune stiller krav, og er med til at definere fremtidens byudvikling, dog har vi i planudvalget som eksempel, pålagt en privat udvikler at lave parceller i stedet for de ønskede og efterspurgte udlejningsejendomme, dette trumfes efterfølgende med, at vi i samme område, udvikler billigere kommunale parceller. Nu står både ”vi” og ”de” så med en stak forventeligt usælgelige grunde, hvis projektet gennemføres.

Som ansvarligt byråd skal vi være med til at definere fremtidens skyline, enig, men vi skal og bør ikke være i en en ulige og usund konkurrence med private udviklere.

Flere lejeboliger, frigiver flere bynære villaer, der tiltrækker flere unge familier til kommunen, jeg håber og tror på, at vi både i planudvalget og byrådet kan blive enige om dette fremadrettet, for skal økonomien hænge sammen, er vi nødt til at tiltrække flere borgere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel