Kolding Netavis

Foredrag: “Det sidste gidsel”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Ole Sønnichsen fortæller om det sidste gidsel. Pressefoto.

Ole Sønnichsen fortæller om det sidste gidsel.

Tirsdag den 20. oktober byder Stadsarkivet i Kolding på foredrag, hvor der er mulighed for at høre den dramatiske fortælling om det sidste gidsel i Bagdad, når den ene forfatter til den meget omtalte bog ”Det sidste gidsel – danskernes flugt fra Saddam Hussein”.

Ole Sønnichsen disker op med et hæsblæsende foredrag, hvor der både fortælles om plyndringer, flugtforsøg, fængselsophold, falske pas og politiske forviklinger, der endte med en hemmeligstemplet dansk operation gennem den irakiske ørken i de sidste døgn, før Golfkrigen brød ud.

Baggrunden for fortællingen er Saddam Husseins invasion i Kuwait i august 1990, som udløste den internationale krise, der førte til Golfkrigen, og over 100 danskere blev fanget i den lille oliestat i uvished og utryghed. Hen over efteråret lykkedes det af få de fleste danske gidsler hjem i sikkerhed, bl.a. takket være tidligere statsminister Anker Jørgensen, der tog af sted som gidselforhandler. Til sidst holdt irakerne kun ét udenlandsk gidsel: Den danske diplomat Mogens Pedersen. Irakerne ville ikke lade ham gå, og Udenrigsministeriet sendte to specialister til Irak for at befri den sidste dansker i Bagdad.

I flugtplanen indgik en hvid stationcar, en omsyet postsæk, et pas udstedt til H.C. Andersen – og en hundehvalp ved navn Saddam. Ole Sønnichsen tager publikum med på rejsen gennem ord og billeder.

– Vi glæder os til endnu engang at byde Ole Sønnichsen velkommen til Kolding som foredragsholder. Ole har en forrygende evne til at fortælle fængede og interessant om de emner og historier, han beskæftiger sig med, fortæller stadsarkivar Lene Wul i en pressemeddelelse.

Foredragsholderen Ole Sønnichsen er både journalist og forfatter samt seniorredaktør hos Lindhart & Ringhof. Han står bag flere bestselleres og anmelderroste bøger som One Dollar Man og Rejsen til Amerika. Derudover er han en lokal kending, der er bosiddende i området omkring Sdr. Bjert.

I forbindelse med foredraget er det muligt at købe og få bogen signeret.

Billetter koster 50 kronerog købes på Place2book eller via Stadsarkivets hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *