Kolding Netavis

Forårssæsonen sluttes af med band

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Et ungt band får lov til, at slutte forårssæsonen i Jazz6000.

Jazz6000 afslutter den ultrakorte forårssæson med maner den 16. juni i selskab med Athletic Progression – et af de mest roste og hypede nye unge, danske bands der både fornyer jazzen og udfordrer grænserne for hiphop.

Fremadstormende Athletic Progression er et af de mest roste og hypede, nye danske jazzbands, der gør sig både herhjemme og i udlandet.

De fusionerer stilbevidst groovy jazzkompositioner med håndspillede hiphop-beats, funk, moderne r’n’b og soulede harmonier.

Den aarhusianske trio består af Jonas Cook på keyboard, Jonathan J. Ludvigsen på trommer og Justo Gambula på bas.

De har hver især nørdet med deres respektive instrumenter og med baggrund i forskellige genrer fundet frem til en lyd, der både fornyer jazzen, bryder med genrekategorierne og udfordre grænserne for hiphop. Justo Gambula beskriver deres samarbejde som et lille baskethold, der spiller sammen og løfter hinanden – man kan være nok så vild en musiker, men hvis man ikke kan finde ud af at spille sammen med andre, betyder det ikke så meget.

I 2019 udsendte de deres anmelderroste debutalbum Dark Smoke, med inspiration fra navne som J Dilla, Herbie Hancock og Flying Lotus. Live er de også en oplevelse ud over det sædvanlige, hvilket udlandet har fået øjnene op for.

De har blandt andet optrådt på den anerkendte Reeperbahn Festival Hamborg, samt spillet i såvel London som Bergen og Amsterdam.

På Godset vil gruppen også præsentere numre fra deres seneste album Athletic Progression, der udkom i starten af 2020 og fik mange roser med på vejen. Gå ikke glip af chancen for at høre denne ualmindeligt velspillende trio og deres bud på den såkaldte Los Angeles Beat Music på Godset i Kolding.

Koncerten finder sted den 16. juni klokken 20 på Godset i Kolding. Billetter sælges kun i forsalg www.jazz6000.dk.

Der er gratis forkoncert med det lokalt MGK-band BASED fra klokken 19.15. Forkoncerten kræver også billet.

Koncerterne forventes at foregå på den nye udendørsscene UJNFOR.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel