Kolding Netavis

Flot debut til Andreas Schou

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Andreas Schou havde grund til at juble i Madrid, som han gjorde det ved World Cup-finalen i Omaha. Pressefoto.

Absolute Horses-rytteren blev nummer to på svær springbane i Madrid – 0,03 sekunder fra en omspringning. Kun en rytter klarede turen uden fejl.

Nummer to ud af 40 af verdens bedste ryttere. Det var resultatet for Andreas Schou fra Absolute Horses på Tågerup, da han fik sin debut i årets Global Champions Tour. Han er kommet med på holdet Istanbul Warriors, og det sikrer ham starter ved de prestigefyldte stævner.

Andreas red på Darc de Lux, og parret var fejlfrie på forhindringerne. Men han var 0,03 sekunder over den fejlfrie tid, så han fik en ærgerlig tidsfejl. Man får en fejl pr. påbegyndt sekund.

Kun en rytter – australske Edwina Tops-Alexander – klarede banen uden nedrivninger inden for de tilladte 78 sekunder. Dermed blev hun vinder uden den omspringning, der plejer at afgøre det hele, når flere ryttere er fejlfrie. På tredjepladsen kom hollandske Jur Vrieling – også med en tidsfejl, men 0,79 sekunder langsommere end Andreas.

Andenpladsen indbringer præmiesum på 100.000 euro og 37 point på den samlede resultatliste, hvor Andreas srykker direkte ind på 28. pladsen.

Kun fem ryttere kom gennem banen uden nedrivninger – de sidste to med tre tidsfejl.

Med pladsen på Istanbull Warriors er Andreas med i Global Champions League, hvor hvert hold stiller med to ryttere pr. gang. Den er kvalifikation over to runder til Global Champions Tour. Her blev Andreas nummer 10 på Darc de Lux og nummer 19 med I Know, som han også havde med i Madrid. Istanbul Warriors endte som nummer seks i holdturneringen. Hans holdkammerat, tyrkiske Omer Karaevli, blev i øvrigt nummer fem i den individuelle turnering – med tre tidsfejl.

Der er i alt 16 Golden Champions Tour-stævner. Stævnet i Madrid var det fjerde. Andreas Schou er med igen i Cannes fra 8. til 10. juni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel