Kolding Netavis

Flextrafik igen igen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karsten Fogde (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Karsten Fogde (SF), medlem af Regionrådet, Villestofte Skovgyde 146, 5210 Odense NV.

Nu er den gal med flextrafik igen, igen.

I JydskeVestkysten har man igennem den seneste tid kunnet læse om, at patienter, der transporteres med Flextrafik udsættes for angstfyldt og særdeles grænseoverskridende adfærd. Eksempler om at flexchaufføren ser fodbold på tablet under kørslen, at chaufføren spørger om borgeren er god til ”at sutte den af”, chauffører der tigger om penge og en chauffør der opsøger borgeren efterfølgende med tilbud om rygmassage og sex – og sådan kunne jeg fortsætte med eksempler, der er hundredvis af dem.

Jeg føler mig som regionsrådsmedlem simpelthen magtesløs, da jeg gentagne gange har påtalt det uholdbare i, at vi som region reelt accepterer disse forhold. Vi bruger hvert år ca. 265Mio. kr. på den siddende patientbefordring/Flextrafik – og så må vi som minimum forvente, at patienter kan bruge Flextrafik uden at skulle være bange og utrygge. Desværre ved jeg fra utallige henvendelser fra borgere, at de ofte ikke tør klage over disse ubehagelige oplevelser. Men jeg mener, at vi må sikre, at hvis der sker sådanne hændelser, at borgeren så får langt mere hjælp til at bearbejde oplevelsen og evt. anmelde episoden til politiet.

Bægeret må være mere end fyldt nu, mit er, og jeg kan da ikke forestille mig, at mine politiske kollegaer, som sidder i bestyrelsen for Sydtrafik, der står for Flextrafik, at de ikke reagerer på de seneste afsløringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *