Kolding Netavis

Flere byggegrunde på vej

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nye attraktive byggegrunde på vej i Lunderskov.

Kolding Kommune gør klar til udstykning af yderligere 19 nye attraktive boliggrunde i Lunderskov. De nye boliggrundeligger tæt ved Dollerup Sø nord, skriver netavisen Sebro Press.

Og kommunen har netop bestemt, at de nye boliger skal have fjernvarme som fossil varmekilde. Det skyldes blandt andet, at beregninger over en tyve årig driftsperiode viser, at fjernvarme byder på den bedste samfundsøkonomi for projektet, sammenlignet med andre varmetyper af eksempelvis individuel art, som varmepumper og lignende.

Da det nye boligområde ligger uden for den oprindeligt godkendte varmeforsyningsplan for Lunderskov byområde, har oplægget været en tur forbi det kommunale udvalg, Bolig-, Plan- og Miljøudvalg.

På baggrund af den kommunale beslutning har forsyningsselskabet Trefor Varme A/S udarbejdet og fremlagt et overslag for tilslutningen af de nye kommende boliggrunde til byens bestående fjernvarmenet. Og det kan gøres blot ved at forlænge ledningerne fra det bestående anlæg.

Projektområdet ved Dollerup-søerne forventes fuldt udviklet over en ca. 5-årig periode. Der vil ikke blive krævet tilslutningspligt til fjernvarmen, men kommunen påregner, at tilbuddet om denne varmetype bliver så fordelagtigt, at 98 procent af de nye boliger ejere vil vælge løsningen.

Hvis nogen alligevel vælger individuelle varmeløsninger, så skal en række energibesparende foranstaltninger til hver bolig opfyldes, før der kan gives byggetilladelse.

Fjernvarmen til Lunderskov by leveres af Trefor Varme A/S via en direkte ledning, som forbinder anlægget i Lunderskov med det bestående fjernvarmenet i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *