Kolding Netavis

Fjernvarmen på trapperne med orientering om tilslutning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
220320 Vamdrup Fjernvarme varmevaerkfoto Elo Christoffersen
Fjernvarmeværket har opdelt byen i fem delområder for nye forbrugere. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Vamdrup Fjernvarme er lige på trapperne med en nærmere orientering om de nye muligheder, der er for tilslutningen af nye forbrugere til byens fjernvarmenet.

At der snart kan komme med flere husstande med på det eftertragtede varmesystem i Vamdrup skyldes dels at byen fra det kommende efterår tilsluttes en nye varmeledning fra TVIS, dels at de tidligere ”tvungne” varmeplaner blev ophævet fra årsskiftet 2020-2021. Det skriver netavisen sebro-press.

Fjernvarmeværket har opdelt byen i fem delområder for nye forbrugere. Og der er, efter hvad netavisen erfarer, lagt op til, at kravet for at et delområde kan blive tilsluttet fjernvarmenettet skal være, at mindst 60 procent af husstandene i et delområde tilslutter sig. Og der tales om en fast tilslutningspris på 37.000 kroner pr. husstand.

Lokalt forbrugerejet selskab

Vamdrup Fjernvarme er et lokalt forbrugerejet selskab. I øjeblikket er der 1199 forbrugere tilsluttet byens lokale fjernvarmværk. Det optimale mål for selskabet er, at få 500 nye med nettet.

I øjeblikket fremstilles fjernvarmen i Vamdrup med naturgas, som kilde. TVIS-varmen kommer fra en både billigere og mere miljøvenlig kilde, og samtidig åbnes der også mulighed for en udvidelse af værkets produktion af varme.

Varmen fra fjernevarmeværket suppleres også med en pæn mængde spildvarme fra isoleringsfabrikken Rockwool.

//sebro-press

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *