Kolding Netavis

Festlig sæsonåbning af Kongeaamuseet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Modellerne er restaureret af Helge Paulin fra Vamdrup. Privatfoto.

Lørdag slog Kongeaamuseet i Vamdrup dørene op for en spændende sæson 2023.

Til lejligheden holdt regionsrådsmedlem Poul Erik Jensen (S) en tale, hvor han fremhævede museets betydning for lokalområdet og de mange frivillige kræfter, som danner grundlag for stedet.

I forbindelse med åbningen kunne gæsterne se årets interessante udstilling, der skildrer ”Postvæsenet i Vamdrup” samt rummer en serie postkort med tilknytning til Vamdrup.

Til lejligheden kunne man også opleve en ny permanent fremvisning af engelske modelbiler fra perioden ca. 1945 til 1970. Samlingen er doneret af en englænder, og modellerne er efterfølgende restaureret af Helge Paulin.

-Efter lukning af Modelbilmuseet Silkeborg i 1991 og den efterfølgende nedlæggelse af Dansk Legetøjsmuseum i Kolding i 2019 er samlingen på Kongeaamuseet et af de få steder i Danmark, hvor man kan opleve de originale, ikoniske modeller støbt i zink fra disse år, fortæller Helge Paulin i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Modelbiler fra den tid er blevet sjældne og eftertragtede samleobjekter og er i dag en del af vores fælles kulturarv.

Programmet for Kongeaamuseet i 2023 byder foruden udstillinger på ture i lokalområdet samt foredrag og mulighed for besøg på det tilknyttede arkiv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel