Kolding Netavis

Fejrer ikonisk saxofonist

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Claus Waidtløw. Pressefoto.

Jazz6000 fejrer den ikoniske amerikanske saxofonist Dexter Gordons snarlige 100-års fødselsdag sammen med den danske supersaxofonist Claus Waidtløw.

Generationer af danske jazzsaxofonister er stadig påvirkede af den amerikanske tenorsaxofonist, der kom til København i 1962 og blev i byen i 14 år. Han var med til at give København ry som internationalt førende jazzby. Nat efter nat udfoldede han sin mageløst magtfulde jazztenor i det legendariske Jazzhus Montmartre, hvor unge musikere måbende strømmede til for at opleve det amerikanske fænomen, der døde i 1990.

På Godset i Kolding stiller den kendte saxofonist Claus Waidtløw sig på skuldrene af sit store forbillede og lader publikum tage en musikalsk rejse tilbage til tidligere tiders Monmartre, når han fortolker nogle af Dexter Gordons smukkeste kompositioner og jazzevergreens sammen med nogle af Danmarks allerbedste jazzmusikere, der ud over sublim jazz kan bidrage med anekdoter om ”Long tall Dexter”.

Med sig til koncerten på Godset har Waidtløw en sand stjernekvartet. På klaver Jacob Christoffersen, som bl.a. har opnået Ben Webster-prisen og i øvrigt ligesom Dexter i 60 ́erne hyppigt har optrådt på Jazzhus Montmartre. Kvartetten fuldendes af to af dansk jazz ́s mest respekterede sidemen: den groovende svenske bassist Daniel Franck samt den unge modtager af jazzlegatet ”Årets musiker 2021” Jeppe Gram på trommer.

Koncerten finder sted på fredag klokken 20 på Godset. Billetter kan købes her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel