Kolding Netavis

Fællesskaber gør “Nicolai” stærk

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Peberman.

Nicolai er en yderst populær kulturinstitution for mange forskellige gæster, brugere og foreninger, og i 2019 var godt 137.000 igennem kompleksets tælleapparat.

Nicolai Kultur i Kolding har fanget tidsånden, det vidner en fremgang på 24.000 årlige gæster og dermed et besøgstal på godt 137.000 om. Komplekset, der består af Nicolai for børn, Nicolais Scene, Nicolai Kunst & Design, Bygning 5 – Nicolai, Kolding Stadsarkiv og Nicolai Biograf & Cafe, har noget for de flest; er du ung eller gammel, vild med musik, kunst, film eller historie – der er noget for lige netop dig.

Årets højdespringere har været Nicolai for børn og Bygning 5 – Nicolai. Begge huse har i 2019 haft flere besøgende end nogensinde før og procentvis haft en fremgang på henholdsvis 31% og 19%, skriver Nicolai i en pressemeddelelse.

Sidste års mange arrangementer var en blanding af Nicolais egne arrangementer med f.eks. børneteater, Jazz for Kids og fællessangaftner. Større events som Kulturnatten, Åbne huse i Nicolai under Kolding Light Festival, og Repair & Remake Festival, der laves i samarbejde med andre aktører både inden og uden for Kolding kommune og endelig arrangementer skabt af de mange foreninger, der har deres daglige gang i Nicolai. Derudover har brugerne af Bygning 5 – Nicolai også sat deres præg på året med et væld af workshops, foredrag, teaterskole og e-sport.

Én ting binder alle aktiviteterne i Nicolais forskellige huse sammen, de kredser nemlig om fællesskab. Og netop fællesskabet er noget af det Nicolai Kultur har stort fokus på.

– Det er svært at få armene ned, når dét, vi har som en del af vores strategi, lykkes så eftertrykkeligt, som det er sket i 2019. Vi vil være stedet for den brede kulturproduktion, stedet hvor alle kan deltage aktivt i arrangementerne og være med til at skabe dem. Og det må vi sige, at vores brugere har taget til sig, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby og fortsætter:

– Vi tror på, at kultur skaber en sammenhængskraft, når vi mødes om glæden ved at opleve sammen og skabe noget. Det gælder børn som voksne, og hvad enten det er fællessang, film, billedkunst eller teater.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *