Kolding Netavis

Et løft til velfærden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Poul Erik Jensen (S), byrådsmedlem og kandidat til regionsrådet, Østergade 20, 6580 Vamdrup.

Der er et tiltrængt løft på vej til hele børneområdet – både børnepasning og folkeskoler. Den socialdemokratiske regering – og støttepartier – bidrager med 23 millioner i år og kommunalt afsættes der yderligere 6 millioner kr årligt til skolerne. Samtidig sikres socialområdet med ekstra 10 millioner kr, for at få skabt balance i socialbudgettet. Derudover er der mindre forbedringer på en lang række områder.

Det er vi stolte af i Socialdemokratiet, som tog ansvar for genopretning af den kommunale økonomi, da den var på katastrofekurs. Genopretningen bar frugt – og den deler vi nu ud af i forbindelse med en budgetforhandling i dag.

Bl.a. 300.000 kr hvert år til at få flere unge i fritidsjob. Samme beløb til folkekolen, så børn får bedre indsigt i de muligheder, der findes inden for job og uddannelse.

En halv million kroner til styrket indsats for unge i mistrivsel. En halv million til væresteder. 650.000 kr til styrkelse af aktiv fritid – især inden for foreningslivet. Også mange nye projekter på vej inden for natur/klima. 8 milioner kr ekstra til rengøring pga corona.

Anlægsmæssigt afsættes der 46 millioner kr til nyt to-plan-kryds ved Tankedalsvej – ved det kommende transport- og logistikcenter. Heraf afsættes der 26 millioner i år. Der er også 450.000 kr på vej i årlig driftstilskud til Vester Nebel Multihus. Vamdrup Bibliotek/Vamdrup Kino får ekstra 2 millioner til nyt kulturhus. Der er 725.000 kr til nyt – og spændende – saunaprojekt i Hejlsminde. Og 3 millioner kr til færdiggørelse af Storegade i Lunderskov.

Det er blot et udpluk af de mange forbedringer.

Til slut vil jeg lige nævne, at vi også får undersøgt mulighederne større kontinuitet i hjemmeplejen. Det hænger sammen med at en del borgere oplever deres hjem omdannet til en banegård – som følge af mange forskellige hjemmehjælpere uge efter uge.

Alle partier er med i budgetforliget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *