Kolding Netavis

Er du iværksætter typen?

Betalt indhold
Af Betalt indhold
Foto: Startaê Team/Unsplash.

SPONSORERET INDHOLD: ARTIKLEN INDEHOLDER KOMMERCIELLE LINKS

Det kan være, at du går rundt med en masse forskellige ideer i hovedet.

Der findes oftest to typer af iværksættere. Der findes dem som ikke har de gode ideer, men som er gode til at eksekvere – og så findes der dem, som har alle de gode ideer, men som ikke får gjort noget som helst ved det.

Af den grund er det vigtigt, at du få styr på din forretningsplan iværksætter. Du skal altså både have styr på hele din forretningsplan, men også hvilken typer iværksætter du er.

Det er vigtigt at kende sine svagheder, når man skal drive forretning og være iværksætter. Derfor er der her en lille guide til ting, du skal have styr på, når du laver din forretningsplan.

At være iværksætter kan være en svær proces, hvor man bliver kastet ud i mange forskellige scenarier og situationer, som man ikke har stået i før.

Produkt

Noget af det allervigtigste, du skal have styr på, er dit produkt. Det indebærer mange ting.

Først og fremmest indebærer det, at du har fuldstændig styr på hvilket behov, du ønsker at opfylde med produktet. Derfor er det utroligt vigtigt, at du har styr på designet og funktionaliteten. Hvis dit produkt ikke er i orden, kommer du aldrig videre som iværksætter.

Derfor er produktet alfa og omega, når du laver en start up.

Penge

Det går lidt tilbage på produktet. Men hvis du skal nok bruge penge til at produktudvikle. Derfor skal du også finde investorer eller banker, som tror på dig og dit projekt. Derfor er det igen igen vigtigt, at du har helt styr på produktet, så du kan overbevise andre om, at du skal have penge til lige netop det.

Penge skal bruges til flere ting end du tror. Det er for eksempel produktudvikling, daglig drift, lønninger. markedsføring, osv.

Vækstplan

Du er nødt til at have en vækstplan. Det er vigtigt, at du har nogle mål at arbejde hen imod, når du er iværksætter. Ellers kommer man nogle gange til at træde vande, og så ender man desværre med at drukne til sidst.

Hvis du ikke har et klart mål, ved du ikke, hvad du skal bevæge dig mod, og det gør det rigtig svært at være iværksætter.

Forhåbentlig er du blevet en lille smule klogere på, hvad det kræver og indebærer at være iværksætter og det at skulle lave en forretningsplan. Du skal huske, at selvom det lyder hårdt at være iværksætter, så er der også rigtig mange gode ting ved det.

Du er din egen chef, du arbejder hver dag med et projekt, du brænder for, og så kan du måske få lov til at leve af din hobby. Kast dig derfor ud i det, hvis du føler, at det kunne være noget for dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel