Kolding Netavis

Er det en god idé, at give en hund i julegave? Få svaret her!

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
En stor del af glæden ved at få hund er tiden op til hvalpen hentes. Pressefoto.

Hunde egner sig på ingen måde at blive givet som julegaver – i hvert fald ikke, hvis man får dem juleaften. Agria Dyreforsikrings hundeekspert forklarer hvorfor.

Det er juleaften, og efter at familien har spist en dejlig middag, skrues der op for hyggen med gavegivningen. Fra et andet rum lyder et lille bjæf, og børnene bliver helt ekstatiske: “Far! Mor! Er det en hund?!”

Forhåbentlig ikke, for det at få hund er en længere process, forklarer Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring: “At købe en hund er ikke noget, man bare lige gør, hvad end der er tale om en hvalp eller en hund fra internat. For både hunden, dem der sælger den og jer som nye ejere, skal have tid til at lære hinanden at kende for at finde ud af, om I er et godt match.”

Derfor er hunde ikke impulskøb

Når man normalt køber en hvalp, får man den først, efter at den er otte uger gammel. Inden da har man besøgt opdrætteren, lært mere om hunderacen, og ikke mindst besøger man hvalpen flere gange, inden den endelig kommer med hjem. Det gør man ikke kun for at se på de små søde hvalpe, men også for at blive fyldt op med god information fra opdrætteren.

Nøglen til et godt og langt hundeliv er nemlig forberedelse på det, der venter med netop den hunderace, fortæller Lotte Evers:

-At få hund er en ret stor ting, vi taler trods alt om et helt nyt familiemedlem. Det er en langvarig forbrugsgode, der skal have opmærksomhed, aktiveres og trænes hele livet. Dertil kommer alle de ting, man skal investere i ud over hunden, som hundesnor, kurv, foder, legetøj, sygeforsikring, osv. Det er ikke nogen lille opgave og slet ikke i jule- og nytårstiden, hvor der som regel foregår en masse andre ting på samme tid. Det er både synd for hunden og for jer som ejere, der ikke har tid nok til at komme godt fra start.

Det kan du gøre i stedet

Lotte Evers har en anden idé til, hvordan du stadig kan give en hund i julegave:

-I stedet for at give en hund i levende live juleaften, så giv penge til køb af en hund eller hvis du er forælder, løftet om at I får en hund. Det er måske ikke lige så sjovt for børnene, men omvendt gør I det rigtigt og sparer hvalpen for en stresset velkomst i sit nye hjem.

En stor del af glæden ved at få hund er tiden op til hvalpen hentes. Alt lige fra valg af race til spændingen om der nu også er en hvalp til jer i kuldet er hyggelige aktiviteter I kan have sammen.

-Tag med ud og besøg opdrættere eller hunde på internater, lær om de forskellige racer, og find ud af, hvad der passer ind i jeres hverdag. På den måde bliver hele processen med at få en hund til noget fælles, som I kan dele som familie, slutter Lotte Evers.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel