Kolding Netavis

Ensomhed giver ingen besparelse

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Søren Rasmussen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Den 1. januar fik vi et nyt flertal i Kolding Byråd. Siden er der ikke sket meget, dog har man vedtaget – uden om Dansk Folkeparti – at der skal gennemføres store besparelser på ældreområdet. I 2023 er det 9.158.000 kr. I 2024 er det 14.528.000 kr. I 2025 er det 19.912.000 kr. stigende til 25.634.000 kr. i 2026.

Jeg har fra begyndelsen advaret mod konsekvenserne på ældreområdet, fordi der ikke er mere at effektivisere. Der er effektiviseret det man kan. Personalet skal i forvejen løbe alt for hurtigt og der kan bestemt ikke undværes nogen. Så nu er det rene forringelser og besparelser det handler om.

Der ligger nu en række forslag til hvordan man kan spare de mange penge, næste år. Det indebærer bl.a. at lukke aktivitetscentret og cafeteriaet på Midtgården. Et sted med et hav af gode aktiviteter, der giver mange mennesker sammenhold og livskvalitet.

Der er forslag om at nedlægge aktivitetscentret for de mennesker der er visiteret til hjælp på både Olivenhaven og Kongebrocentret samt daghjemmet for demente på Birkebo. Afskaffe puljen til aktiviteter på plejehjemmene. Fjerne klippekortet til hjemmehjælp. De 105 forening på ældreområdet der får støtte i dag, skal alle have reduceret deres tilskud. Alt sammen noget der giver øget ensomhed.

Jeg tror ikke man spare noget ved, at gøre mennesker ensomme. Ensomhed giver sygdom og så kommer der blot udgifter i forbindelse med sygdom.

Både personalet og de mennesker der har brug for hjælp, har behov for vi arbejder med at gøre tingene bedre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel