Kolding Netavis

En næse forslår som en skrædder i helvede

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Adsbøl. Privatfoto.

Læserbrev af Karina Adsbøl, (MF, løsgænger), næstformand for Folketingets Social- og Ældreudvalg, Koldingvej 17, 6580 Vamdrup.

Et flertal i Folketinget har nu givet statsministeren en næse. En næse for nedslagtningen af et helt erhverv. Det synes jeg er direkte grotesk, og jeg tør næsten ikke tænke på den følelse af uretfærdighed, som minkavlerne må sidde tilbage med nu.

Hvis det var dig eller mig, der havde begået noget ulovligt, ja så havde politiet og anklagemyndigheden nok været ret ligeglade med, om vi var klar over i situationen, at vi gjorde noget ulovligt. Men hvis man er statsminister, så er det åbenbart en anden sag. Det er alligevel ret vildt, synes jeg.

Ministre – også statsministre – kan straffes, hvis de har handlet i strid med loven eller deres pligter, hvis de har handlet groft uagtsomt. Men et flertal i Folketinget synes ikke engang, at vi skal undersøge, om statsministeren har handlet groft uagtsomt. For nu har hun jo fået en næse. Men helt ærligt, en næse forslår jo som en skrædder i helvede i den her situation.

Det giver slet og ret ingen mening. Selvfølgelig skal vi til bunds i den her sag – og det kræver, at man ikke bare lukker øjnene og nægter at undersøge sagen, fordi man risikerer at træde statsministeren over tæerne.

Statsministeren kan ikke undskylde sig med, at hun ikke havde kendskab til, at det var ulovligt. Selv landets statsminister er forpligtet til overholde loven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel