Kolding Netavis

En håndgranat under retssystemet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Annette Godsvig Laursen. Privatfoto.

Læserbrev af Annette Godsvig Laursen, formand for HK Stat Sydjylland, Matrosvænget 187, 6700 Esbjerg.

En ny rapport fra EU viser, at Danmark stadig er bundskraber, når det handler om at tildele retssystemet nok ressourcer.

Vi er det land i Europa, der har næstfærrest dommere pr. indbygger. Langt de fleste lande har over dobbelt så mange dommere som os, og nogle helt op til 5 gange så mange pr. indbygger.

Hvad betyder det så? Det betyder, at sagsbunkerne vokser og vokser, og at borgerne skal vente uforholdsmæssigt længe på at få afklaret både små og store juridiske sager. Det betyder også, at medarbejderne ved domstolene har alt for travlt, fordi ressourcer og arbejdsmængde bare ikke passer sammen. Administrationen er sågar blevet nedprioriteret over en årrække.

Som formand for Sydjyllands HK-ansatte ved domstolene kan jeg kun opfordre kraftigt til, at politikerne tager denne problematik alvorligt ved de kommende forhandlinger om en ny aftale på området. EU-rapporten underbygger den stigning i sagsmængde, som mine medlemmer oplever, og det er uholdbart. En håndgranat under et retssystem, som ellers scorer meget højt på tillid fra borgerne.

Og nej, så nemt er det naturligvis ikke at skaffe et større antal ekstra dommere. Men heldigvis ligger løsningen lige for: Oprust administrationen! Vi har et yderst kompetent og fleksibelt administrativt personale, som gerne påtager sig nye arbejdsopgaver, hvis det kan lette dommernes arbejdsbyrde.

Men tiden og ressourcerne skal følge med.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel