Kolding Netavis

Elsket Matador-skuespillerinde signerede bøger i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Lørdag formiddag gæstede den elskede Matador-skuespillerinde og forfatter Kolding Storcenter.

Skuespiller og forfatter Susse Wold, der sidste lørdag fyldte 80 år, tog lørdag formiddag turen forbi Kolding. Anledningen var, at hun den 15. november udgav sin bog nummer to “Bevægelse”.

Derfor signerede Susse Wold bøger ved Arnold Busck i Kolding Storcenter. Og mange kiggede enten blot nysgerrigt forbi eller skulle have bogen signeret. Og forfatteren og skuespillerinden signerede bøgerne med et stort smil på læben.

Bogen “Bevægelse” udkommer 10 år efter erindringsbogen “Fremkaldt”.

I sin nye bog fortæller Susse Wold om de ting, hun har foretaget sig, som har givet hende de helt store grænseoverskridende ydre og indre oplevelser. Med humor og indlevelse fortæller hun om sit brogede liv både på Hawaii, rundt om i verden og i Danmark. Læseren er med hende på udfordrende selvudviklingskursus i regnskoven. På safari i Kenya, hvor hun sidder fast i mudder omgivet af løver. Alene i ørkenen med en mand, der har klap for øjet og pistol i bæltet. Til begravelse ude på Stillehavet, hvor delfiner og hajer medvirker.

I bogen følges Susse Wold i arbejdet med filmen Jagten, som ender med en bizar oplevelse i Cannes, da filmen næsten bliver væk i en regnstorm. Hun fortæller om at bringe sin internationale forestilling om H.C. Andersen ud til publikum i både Herning og Hokkaido. Læseren oplever hende i Japan, hvor hun læser eventyr højt for landets kronprins og besøger et hemmeligt tempel i bjergene. Hun fortæller også om de svære ting, som da hun for få år siden troede, at hun havde en alvorlig hjertesygdom.

Læseren bliver taget med på den indre rejse, som hun bliver tvunget ud på, da en nær ven drukner sig i Stillehavet. Med samme humor og lethed som i sin første bog deler hun sin livsfilosofi og sine tanker om det at blive gammel. Læseren er også med, da hun en morgen på Hawaii får besked om, at en nordkoreansk atombombe er på vej for at udslette øerne.

Til sidst stiller Susse Wold sig selv alle de nærgående spørgsmål, som hun forestiller sig, at mange har villet kende svarene på. Bevægelse handler om, hvor vigtigt der er at bringe sig ud i situationer, som flytter én. Den er historien om kærlighed, tab, og om, hvordan man bestemmer sig til at tage ti år til.

Bogen “Bevægelse” er udgivet på Politikens Forlag.

Se billederne længere nede på siden…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel