Kolding Netavis

Drop syltekrukken og beskyt offentligt ansatte

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), gruppeformand, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Døde dyr i og ubudne ”gæster” i indkørslen. Det er bare nogle af de ting, som fagforbundene fortæller, deres offentligt ansatte medlemmer oplever. Vi ved desværre også, at politibetjente, sygeplejersker, socialrådgivere og mange andre af vores offentligt ansatte risikerer at blive chikaneret gennem aktindsigter.

Så da den daværende regering i august sidste år fremsatte et lovforslag, der netop skulle beskytte de offentligt ansatte mod at få deres navne udleveret i aktindsigter, var det en klar forbedring om end det havde nogle skønhedsfejl, som skulle rettes. Nu ser det ud til, at lovforslaget ikke genfremsættes, men i stedet skal det i endnu en kommission. Det synes vi, er uheldigt. For det kan da ikke passe, at man som offentligt ansat skal frygte for sit privatliv, fordi man udfører et i nogens øjne upopulært arbejde.

Vi mangler historisk mange til den offentlige sektor, og hvis et job dér er forbundet med frygt, så forstår jeg da godt, at der er mange, der ikke ønsker at uddanne sig i den retning.

I stedet vælger regeringen at sylte en revision af offentlighedsloven og lader frontpersonalet betale prisen, mens nye og gode regler der skal beskytte dem sættes på pause. Det er ok, at blive frustreret over sagsbehandling eller afgørelser, men vold, chikane og trusler er aldrig.

Det er godt nok en kæmpe ommer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel