Kolding Netavis

Dohrmann overvejer sin politiske fremtid

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jørn Dohrmann. Pressefoto.

Politikeren fra Vamdrup overvejer sin fremtid indenfor politik.

Europapolitikeren, Jørn Dohrmann, fra Vamdrup, 49 år, overvejer i øjeblikket sin politiske fremtid. Og han bebuder, at det derfor er langt fra sikkert, at hans navn vil findes på kandidatlisterne ved de kommende valg til Folketinget og Europaparlamentet. Det skriver Sebro Press.

Jørn Dohrmann er så lokal som nogen nok kan være. Han er født og opvokset på en lille landejendom på Bastrup Skovvej ved Vamdrup. Oprindeligt er han uddannet som mekaniker i Haderslev med lastbiler som speciale.

Politisk er han valgt af Dansk Folkeparti. Hans politiske karriere er gået fra at være medlem af det tidligere Vamdrup Byråd. Ved kommunesammenlægningen i 2006 gik han med over til Kolding Storkommune og blev der medlem af byrådet.

Samtidig blev han valgt til Folketinget og kørte de to politiske hverv sideløbende. På et tidspunkt gav han udtryk for, a than også gerne ville ind i Europa-Parlamentet. Men fra partitoppen i DF fik han besked om, at han måtte vælge Europa eller Danmark. Hans valg faldt på opgaven i Bryssel/Strassburg. Og han blev valgt ind i Europa- Parlamentet – grundet DF, store fremgang på landplan – og forlod derfor Folketinget og byrådet i 2014.

Jørn Dohrmann bor fortsat i lokalområdet. Adressen er Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup, som ligger mellem Vamdrup og Ødis. Jørn Dohrmann siger selv i forbindelse med sine overvejelser, at det er trusler mod ham og hans familie, der har fået ham i tænkeboksen vedrørende den politiske fremtid. Han siger også, at der endnu ikke er truffet nogen endelig beslutning. Men når en politiker af denne kaliber melder sådan noget ud, så plejer der være noget om snakken.

Jørn Dohrmann er ikke mindst blevet kendt som politisk skribent gennem læserbreve og artikler. Og ikke mindst fordi hans indlæg ofte har været ret krasse og kontroversielle. Og han har aldrig været bange for at sige eller skrive sine meninger. Og det har altså nu givet ham skrammer.

Ses der lidt nærmere på Jørn Dohrmanns gøren og laden uden for de politiske rammer, så ser det ud til, at han sammen med sin bror driver et privat firma under navnet Jørn og Henrik Dohrmann I/S med firma adresse både på Drenderupvej og Bastrup Skovvej. Det oplyses tilsyneladende ikke noget om, hvad firmaet beskæftiger sig med.

Fakta om Jørn Dohrmann

Jørn Dohrmann (født 9. januar 1969 en dansk politiker, som repræsenterede Dansk Folkeparti i Folketinget 2001-2014. I 2014 blev han valgt til Europa-Parlamentet og udtrådte i forbindelse af Folketinget pr. 21. juni 2014.

Karriere

Dohrmann er søn af landmand Olav Dohrmann og medhjælpende hustru Birthe Dohrmann. Han afsluttede folkeskolen i 1985 og uddannede sig som mekaniker hos Frede Christensen Haderslev A/S 1985-1988 og tog en supplerende uddannelse som automatikmekaniker hos GKN Wheels Nagbøl A/S 1994-1998.

Rejsemontør for MAN lastbiler i Schweiz og Tyskland samt freelancemontør i Australien 1989-94.

Han var kasserer i DFU Vejle Amt og medlem af bestyrelsen for DF’s lokalforening i Kolding til 2001. Medlem af bestyrelsen for DF i Vejle Amt. Han var partiets kandidat i Juelsmindekredsen 1999-2000 og i Koldingkredsen fra 2000. Han blev folketingsmedlem for Dansk Folkeparti for Vejle Amtskreds fra 20. november 2001.

Hæder 27. april 2012 blev han Ridder af Dannebrog.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *