Kolding Netavis

Det handler om grønne prioriteringer

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), formand og byrådskandidat, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding.

Jeg bliver tit spurgt om det ikke er lige meget, hvem man stemmer på til kommunalvalg, da alle beslutninger stort set bliver lavet i et enigt byråd.

Men for at være klar i spyttet, så er svaret NEJ! For byrådets sammensætning har stor indflydelse på de visioner og prioriteringer der bliver taget.

Forleden kunne jeg læse Venstres byrådsmedlem Tobias Jørgensens læserbrev om bæredygtighed. Her gør Tobias meget ud af at pengene skal tjenes, før de kan bruges, og det kan man vel ikke være uenig i. Det er jeg i hvert fald ikke. Men det handler altså lige så meget om de prioriteringer vi tager som kommune.

Lad os kigge til Sønderborg Kommune. I Sønderborg tog de en beslutning i 2009 om, at de ville være CO2 neutrale i 2029. Dvs. at alle beslutninger man træffer i byrådet skal have det mål for øje. Det er en klar prioritering som har skabt vækst og arbejdspladser, samtidig med at det har givet et rigtig godt brand.

I Kolding bruger vi 20 mio. kr. på renovering af vores midtby uden, at én krone går til cykelstier. Vi renoverer Borchs gård, men har kun fire el lade standere. Vi bygger kæmpe p-huse til 75 mio. kr. og vil have omfartsvej til 200 mio. kr.

Politik handler om prioriteringer og vil vi prioritere en grøn og bæredygtig kommune, bliver vi nødt til at have det for øje i vores strategi og visioner hver gang vi bygger nyt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *