Kolding Netavis

Den grønne førertrøje

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), Næstformand Natur-mijø- og klimaudvalget, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding og Jørn Chemnitz (SF), Formand Natur- mijlø og klimaudvalget, Ejstrup Vang 6, 6000 Kolding.

Det nye byråd er i fuld gang og den grønne dagsorden skal have vinger. Vi kommer i det nye byråd til at prioritere, at Kolding bliver en grønnere kommune, hvor det både skal være godt at være borger, men også skal være godt at være insekt, plante og dyr i det hele taget.

For at det skal gå op i en højere enhed er der blevet nedsat to helt nye udvalg som skal sikre, at den grønne dagsorden kommer helt frem i førersædet.

Et helt nyt natur- klima- og miljøudvalg med fokus på at rykke ved den haltende biodiversitet i kommunen, samt sikre bedre og mere natur for alle borgere. Vi skal passe på vores grundvand, så der også er rent vand til kommende generationer, og så skal vi have mere grøn omstilling, så vi kommer væk fra fossile brændstoffer.

For at tænke i større sammenhænge i den grønne dagsorden og bedre koordinering mellem udvalgene, vil der på første byrådsmøde blive nedsat et bæredygtig vækst udvalg. Et udvalg som skal sikre, at vi hele tiden går den rigtige vej i hele kommunen og sætter nye mål og retninger.

Denne grønne prioritering bliver ikke nem og der skal nok komme bump på vejen. Det kræver dog mod og visioner, hvis vi skal skabe forandring. Vi er klar til at tage ansvar og gå efter den grønne førertrøje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *