Kolding Netavis

Demokratisk fest

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), fællesledelseformand og byrådskandidat, S i Kolding, Borgergade 4. st. th., 6000 Kolding.

Det er nok ikke gået ubemærket hen, at kommunalvalget nærmer sig. Om præcis et år skal vi til stemmeurnerne og vælge de 25 personer, der skal sidde i Kolding byråd de næste fire år.

Der er ingen tvivl om, at det bliver et utroligt spændende valg vi har forude. Nye partier, nye spidskandidater, nuværende medlemmer, som ikke genopstiller og ikke mindst en ny borgmester. Det er for alvor nu politikere og borgere skal sætte dagsordenen for, hvad det er for en kommune, vi gerne vil have.

Med USA’s valg frisk i erindringerne, lad os da også huske på, hvad vi ikke vil have. Demokrati er selvfølgelig kendetegnet ved uenighed og forskellige holdninger. Men det må aldrig blive personligt og hadefuldt.

Vi har i Danmark en stolt tradition for et demokrati med mange partier og mange holdninger, og hvor der er plads til uenighed. Lad os give hinanden håndslag på, at selv når det spidser til, så går vi efter bolden og ikke personen. Der skal være plads til at være uenige og have forskellige holdninger, men der skal også være plads til, at vi anerkender hinandens forskellighed. Vi mennesker er udstyret med to ører og én mund, dvs. vi skal huske at lytte; også til dem, vi er uenige med. På den måde får vi de bedste løsninger for vores kommune.

Valgkampen er startet, lad os få en demokratisk fest og være løsningsorienteret. God fest.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *