Kolding Netavis

Danskerne ændrer juleplaner pga. coronasmitten

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
De høje antal daglige coronasmittede får dog mere end hver femte dansker til at ændre planer for, hvor mange mennesker de vil omgås i juledagene. Pressefoto.

En ny undersøgelse viser, at mere end hver femte dansker giver udtryk for, at de høje smittetal vil få dem til at se færre mennesker i juledagene.

Sidste jul gjorde restriktioner det vanskeligt at ses med mange mennesker i juledagene, men i år er det indtil videre ikke restriktioner, men blot anbefalinger fra sundhedsmyndighederne som danskerne skal forholde sig til.

De høje antal daglige coronasmittede får dog mere end hver femte dansker til at ændre planer for, hvor mange mennesker de vil omgås i juledagene. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige. Og den forsigtige tilgang, er fornuftig, lyder det fra Gjensidiges fagansvarlige for Sundhed, Louise Brix.

-Selvom mange er vaccineret, så spreder covid-19 sig stadig i samfundet. Derfor er det også højaktuelt at tage stilling til, hvor mange mennesker, man vil ses med i juledagene. Det virker derfor også fornuftigt at begrænse sin omgangskreds i juledagene, og som det mindste sørger for at blive testet, inden man deltager i arrangementer, fortæller Louise Brix.

Tvivlen nager i de danske hjem

Alt imens en stor del af danskerne ifølge undersøgelsen har intentioner om at skære ned på antallet af mennesker, de ser i juledagene, så er en del danskere fortsat i tvivl om, hvor de står på spørgsmålet.

Knapt hver sjette dansker ved nemlig endnu ikke, om de kommer til at ændre juleplaner på baggrund af det høje smittetryk i Danmark.

-Vi ved, at virus har bedre vilkår om vinteren, hvor vi er sammen med mange mennesker indendørs i varme omgivelser. Det giver naturligvis anledning til tvivl i mange danske hjem, men det er et godt tegn, at vi tænker på vores omgivelser og overvejer, hvordan vi kan bidrage til at mindske smitten, slutter Louise Brix.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel