Kolding Netavis

Danske Spil: Disse to sange kæmper om sejr i Grand Prix

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Traditionen tro dyster 10 sange mod hinanden i Dansk Melodi Grand Prix 2019.

Men ifølge Melodi Grand Prix-ekspert Johann Sørensen så er det reelt kun to af sangene, som i sidste ende kommer til at kæmpe om sejren i Boxen i Herning. Det er Oddset-spillerne hos Danske Spil helt enige i, skriver Danske Spil i en pressemeddelelse:

– Første gang du hører en ny Grand Prix-sang, så skal den sætte sig fast med det samme. Gør den ikke det, så vil den med stor sandsynlighed have svært ved at klare sig godt i Danmarks ældste tv-program. Da jeg hørte årets sange for første gang, var der kun to sange som satte sig fast, og som efter min vurdering har et internationalt format, fortæller Johann Sørensen.

De to sange, som ifølge Johann Sørensen kommer til at kæmpe om sejren, er sang nummer 7 ”League of Light” med Julie og Nina og sang nummer 9 ”Love is Forever” med Leonora.

– I en tid hvor ingen danske sangere fra den etablerede musikbranche vil have noget med Melodi Grand Prix’et og gøre, så er det dejligt befriende at se, at Julie Berthelsen har modet til at deltage sammen med Nina, og jeg ser ”League of Light”, som det mest komplette bud på en vinder af dansk Melodi Grand Prix 2019, lyder det fra Johann Sørensen som uddyber:

– ”League of Light” er simpelthen årets bedst velproducerede bidrag med det stærkeste omkvæd, og at Julie og Nina synger noget af nummeret på grønlandsk gør sangen unikt, og dermed skiller den sig ud fra mængden på en meget smuk og i øjenfaldende måde med mulighed for at lave et fantastisk sceneshow.

Hvis ikke det bliver de to grønlandske kvinder, som løber med sejren, så mener Johann Sørensen, at den tidligere skøjteprinsesse Leonora er et godt bud på en vinder af dansk Melodi Grand Prix 2019.

– Med sin internationale slutning på sangen, som rummer flere sprog, så har ”Love is Forever” en international appel, og så er den meget enkel og melodiøs i sit udtryk, hvilket er en opskrift, som Portugal havde stor succes med, da de vandt Eurovision i 2017, siger Johann Sørensen.

Han ser dog også en svaghed ved ”Love is Forever”.

– Den er næsten for pæn og ufarlig, og så minder den en smule om ”Starlight”, som sidste år måtte nøjes med den utaknemmelige andenplads, og det kan meget vel også blive tilfældet for ”Love is Forever”, spår Johann Sørensen.

Spillerne er enige

Hos Danske Spils oddssættere kan man da også tydeligt se et mønster i de indsatser, der er sat på, hvem der vinder årets Melodi Grand Prix.

– Næsten 50 % af omsætningen er kommet på Leonora og ”Love is Forever”, der lige nu ligger i odds 2,00. Det er også vores favorit, så både spillerne, eksperten og oddsætterne er ret enige op til showet, siger Peter Emmike Rasmussen, oddsansvarlig i Danske Spil.

Umiddelbart efter sang nr. 9 tror spillerne, ligesom eksperten, mest på sang nummer 7 ”League of Light” med Julie og Nina.

– Ca. 22% af omsætningen er sat på Julie og Nina som vinder, der også er Danske Spils runner-up til odds 2,80. Efter det er det lidt spredt, hvad spillerne har oddset på. Dem de tror mindst på som vinder er Leeloo, Teit Samsø og Sigmund. Der er vi i Danske Spil ret enige, og giver odds 40, 00 på Sigmund og Teit Samsø, siger Peter Emmike Rasmussen.

Det danske Melodi Grand Prix afholdes lørdag aften klokken 20 og kan ses live på DR1.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *